GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το εξώφυλλο με την Μισέλ Ομπάμα που προκαλεί αντιδράσεις...

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του ισπανικού περιοδικού, Magazine de Fuera de Serie, που απεικονίζει την πρώτη κυρία των ΗΠΑ,...

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του ισπανικού περιοδικού, Magazine de Fuera de Serie, που απεικονίζει την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ως ημίγυμνη Αφρικανή σκλάβα. Το σχετικό κείμενο έχει τίτλο: '' Η κυρία της Αμερικής, Μισέλ, εγγονή σκλάβας''.
 Αυτή η εικόνα είναι εμπνευσμένη από έργο της ζωγράφου Marie-Guillemine Benoist, το οποίο παρουσιάστηκε έξι χρόνια μετά από την κατάργηση του θεσμού της δουλείας στη Γαλλία συμβολίζοντας την χειραφέτηση.
 Παρ' όλα αυτά, η πλειοψηφία στο Διαδίκτυο έχει...
διαφορετική άποψη χαρακτηρίζοντας το εξώφυλλο ως αναχρονιστικό και ρατσιστικό. Ωστόσο, η δημιουργός της εικόνας δήλωσε πως αυτό το εξώφυλλο δεν έχει να κάνει με τους προγόνους της Ομπάμα αλλά προσπαθεί να αναδείξει την εδώ και αιώνες αποστροφή εις βάρος των μαύρων γυναικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση