GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φρουροί της Επανάστασης οι απαχθέντες από σύριους αντάρτες

Δεν πήγαν όμως για πόλεμο αλλά για προσκύνημα, λέει το Ιράν Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Ακμπάρ Σαλε (αριστερά)χ, και ο Τού...

Δεν πήγαν όμως για πόλεμο αλλά για προσκύνημα, λέει το Ιράν
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Ακμπάρ Σαλε (αριστερά)χ, και ο Τούρκος ομόλογός του, Αχμέντ Νταβούτογλου (δεξιά), πριν τη συνάντησή τους στην Άγκυρα, Τουρκία, 7 Αυγούστου 2012 ί[AP Photo]
 
Στην παραδοχή ότι κάποιοι από τους 48 απαχθέντες Ιρανούς στη Συρία είναι απόστρατα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης και του στρατού που πάντως είχαν μεταβεί -αυτοί και οι υπόλοιποι- για προσκύνημα στη Συρία προχώρησε το Ιράν, το οποίο συνεχίζει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση τους.
«Ένας αριθμός των απαχθέντων είναι απόστρατοι Φρουροί της Επανάστασης, αξιωματικοί του στρατού καθώς και μέλη άλλων διοικητικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, σύμφωνα με το ISNA. Δεν διευκρινίστηκε πόσοι ήταν πρώην Φρουροί.
Ο Σαλεχί έκανε τη δήλωση στην πτήση από την Άγκυρα όπου είχε μεταβεί την Τρίτη για συνομιλίες με τον ομόλογο του, Αχμέντ Νταβούτογλου.
Το Ιράν ζήτησε τη βοήθεια των τουρκικών Αρχών (αλλά και του Κατάρ) για την απελευθέρωση των ομήρων, κάλεσε πάντως και τους αντάρτες να τους αφήσουν ελεύθερους με δεδομένο μάλιστα ότι οι μουσουλμάνοι βρίσκονται στο μέσο του μήνα του ραμαζανιού.
Επιπλέον ο υπουργός ζήτησε τη συνεργασία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν για την ίδια υπόθεση.
Αρχικά η Τεχεράνη απέρριπτε τον ισχυρισμό των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που κρατούν όμηρους από το Σάββατο τους 48 ότι πρόκειται για Φρουρούς που ήρθαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ.
Οι αντάρτες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι τρεις από τους απαχθέντες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό των κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το Ιράν προειδοποίησε ότι οι αντάρτες απειλούν να σκοτώσουν τους απαχθέντες.
Σε μια άλλη εξέλιξη, οργάνωση ανταρτών ανέφερε την Τετάρτη ότι σκότωσε κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη δυτική Συρία, Ρώσο στρατηγό, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος στο συριακό υπουργείο Άμυνας.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς το Reuters, η οργάνωση, η ίδια που ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο του υπουργού Άμυνας, αναφέρει ότι ο Ρώσος στρατηγός ονομάζεται Βλαντίμιρ Πετρόβιτς Κοσίγεφ και δείχνουν μάλιστα τη ταυτότητα του.
Οι ρωσικές Αρχές διέψευσαν την αναφορά των ανταρτών και ανέφεραν μάλιστα ότι εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη. Εκεί μίλησε με δημοσιογράφους αλλά δεν αποκάλυψε αν βρισκόταν στο παρελθόν στη Συρία.
Στη χώρα εκτιμάται ότι βρίσκονται μερικές εκατοντάδες Ρώσοι που ελέγχουν κυρίως οπλικά συστήματα ρωσικής κατασκευής. Παρά την εμφύλια σύγκρουση και τη διεθνή απομόνωση της Συρίας, οι δύο πλευρές εξακολουθούν να έχουν πολύ στενές αμυντικές σχέσεις.
Μεγάλη επιχείρηση στο Χαλέπι
Στο πεδίο των μαχών, οι δυνάμεις των ανταρτών φαίνεται ότι αποσύρονται από τη συνοικία Σαλαχεντίν στο Χαλέπι όπου οι μάχες συνεχίζονται για αρκετές ημέρες.
Άλλες πληροφορίες από συριακές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τη συνοικία ελέγχει πλέον ο στρατός που έχει εξαπολύσει αντεπίθεση με άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα για την πλήρη εκκαθάριση της συνοικίας.
Ενθαρρυμένοι από το εντυπωσιακό βομβιστικό χτύπημα στο κέντρο της Δαμασκού όπου έχασε τη ζωή του ο υπουργό Άμυνας και άλλα ανώτατα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, οι αντάρτες επικέντρωσαν την προσοχή τους στο Χαλέπι, σε μία προσπάθεια να καταλάβουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις απάντησαν με πυρά πυροβολικού και βομβαρδισμούς από ελικόπτερα παγιδεύοντας χιλιάδες αμάχους, όσους δεν κατάφεραν να διαφύγουν.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγγείλει βίαιους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στην πόλη και επικαλείται δορυφορικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη χρήση βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές. Προειδοποιεί δε και τις δύο πλευρές ότι «όλες οι επιθέσεις εναντίον αμάχων θα τεκμηριώνονται ώστε να ζητηθούν ευθύνες από τους δράστες».
Σχόλια αναγνωστών (0)

2 σχόλια

  1. ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ :

    ΣΕΡΒΙΑ – ΙΡΑΚ – ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ – ΛΙΒΥΗ …

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΑ !

    Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ!

    Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΑ !

    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση