GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ντεμοντέ» τα… ιδιωτικά νησιά

Το νησί Little Bokeelia κοντά στη Φλόριντα πωλείται έναντι 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Με παραλίες λευκής άμμου, κρυστάλλινα νερά και απ...

Το νησί Little Bokeelia κοντά στη Φλόριντα
πωλείται έναντι 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Με παραλίες λευκής άμμου, κρυστάλλινα νερά και απολαυστική απομόνωση, ένα ιδιωτικό νησί αποτελεί για πολύ κόσμο την οπτικοποίηση του παραδείσου. Τα πράγματα όμως φαίνεται πως δεν είναι όπως δείχνουν καθώς μεγάλος αριθμός ιδιωτικών νησιών παραμένει για καιρό στην αγορά.
Εξακόσια νησιά διατίθενται σήμερα προς πώληση σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους ειδικούς, από την Καραϊβική μέχρι τα πιο ψυχρά νερά της βόρειας Σκωτίας. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 50.000 δολάρια έως 100 εκατομμύρια δολάρια.
Ο αριθμός των νησιών που έχουν βάλει πωλητήριο έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2006 ενώ ορισμένα παραμένουν στην αγορά χωρίς να βρίσκεται αγοραστής για πολύ καιρός.
Το εντυπωσιακό νησί Petra κοντά στη Νέα Υόρκη πωλείται εδώ και χρόνια μαζί με το εντυπωσιακό του οίκημα σε σχέδιο του Frank Lloyd Wright. Για να μάθετε την τιμή, αν ενδιαφέρεστε, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους πωλητές καθώς αυτή δεν έχει δημόσια ανακοινωθεί.
Αρκετοί επώνυμοι πάντως «ξεφορτώνονται» τους ιδιωτικούς τους παραδείσους όσο ταχύτερα μπορούν. Ο Nicolas Cage πούλησε το νησάκι Leaf Cay στις Μπαχάμες όπου ένα απειλούμενο ερπετό έβαλε τέλος στα σχέδιά του για ανέγερση σπιτιού.
Η Celine Dion πασχίζει να πουλήσει το νησί της στον Καναδά για περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια μαζί με το γαλλικού τύπου κάστρο που διαθέτει.
Μετά το χωρισμό τους Johnny Depp και Vanessa Paradis δήλωσαν πως δεν ενδιαφέρονται για το νησί Little Halls Pond Cay στις Μπαχάμες, κι έτσι δεν αποκλείεται και σ’ αυτό να μπει πωλητήριο.
Ο δισεκατομμυριούχος της Microsoft Paul Allen ανακάλυψε πως όλη η τεχνολογία του κόσμου δεν ήταν αρκετή για να ηλεκτροδοτήσει το νησί του κοντά στο Σιάτλ. Το νησί Allen στα ανοιχτά της Ουάσινγκτον πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 2005 με αντίτιμο 25 εκατ. δολάρια αλλά σήμερα μπορείτε να το αποκτήσετε σχεδόν στη μισή τιμή, στα 13,5 εκατομμύρια δολάρια.
Με καταφύγιο άγριας ζωής κι ένα μοντέρνο αγρόκτημα το Jonathan Island έχει πωλητήριο έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση