GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινά η δίκη της υπόθεσης «νεφρού για iPad» στην Κίνα

Πέντε άνθρωποι προσάγονται σε δίκη στην Κίνα για παράνομη διακίνηση οργάνων έπειτα από το περιστατικό του μαθητή που τους πούλησε το νε...

Πέντε άνθρωποι προσάγονται σε δίκη στην Κίνα για παράνομη διακίνηση οργάνων έπειτα από το περιστατικό του μαθητή που τους πούλησε το νεφρό του πέρυσι τον Απρίλιο προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει συσκευές iPad και iPhone.
Στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνεται και ο χειρούργος που πραγματοποίησε την επέμβαση στην κεντρική επαρχία Hunan. Ο έφηβος δότης υπέστη παραλίγο μοιραία νεφρική αιμορραγία στη διάρκεια της εγχείρησης. Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα, η υγεία του παραμένει σε δεινή κατάσταση και δεν δύναται να παραβρεθεί στη δίκη.
Τα στοιχεία του δεν έχουν ανακοινωθεί, είναι γνωστό μόνο το όνομα «Γουάνγκ». Φέρεται ότι απάντησε σε αγγελία για πώληση νεφρού, η οποία είναι παράνομη στην Κίνα, σε ένα διαδικτυακό chatroom, και έλαβε 3.000 δολάρια, (2.300 ευρώ) για να πουλήσει το νεφρό του.
Τα iPhones και τα iPads της Apple είναι πολύ δημοφιλή στην Κίνα, αλλά η τιμή τους είναι απαγορευτική για τους περισσότερους εργαζομένους στις πόλεις. Και υπάρχει μόνιμη έλλειψη δωρητών οργάνων.
Πολλά από τα όργανα προς μεταμόσχευση αφαιρούνται από κρατουμένους που εκτελούνται, αν και η Κίνα έχει δεσμευθεί να δώσει τέλος σε αυτή την πρακτική μέχρι το 2017.
Πηγή athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση