GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράκ: Βομβιστικές επιθέσεις με τουλάχιστον 51 νεκρούς

Ανάμεσα στους στόχους και το γαλλικό προξενείο στη Νασιρίγια   Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν σε...

Ανάμεσα στους στόχους και το γαλλικό προξενείο στη Νασιρίγια
 
Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν σε δέκα βομβιστικές επιθέσεις σε όλη την ιρακινή επικράτεια που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής και συνεχίστηκαν μέχρι το μεσημέρι. 
Ανάμεσα στους στόχους ήταν και το γαλλικό προξενείο στην, συνήθως ήρεμη, Νασιρίγια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το πιο αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ντουτζέιλ, 50χλμ βορείως της Βαγδάτης όταν ένοπλοι και ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιο σκοτώνοντας 11 στρατιώτες και τραυματίζοντας επτά.
Παράλληλα, στην Νασιρίγια, στο νότιο τμήμα της χώρας, εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο έξω από το γαλλικό προξενείο. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άτομα. Σε δεύτερο σημείο στην ίδια πόλη, επίθεση με παγιδευμένο όχημα κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και τραυμάτισε τρία.
Βαρύς ήταν ο απολογισμός και για τις επιθέσεις στο Κιρκούκ, στη Σαμάρα, στη Βασόρα και στο Τουζ.
Το μεσημέρι, δύο οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν κοντά στην πόλη Αμάρα, κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους. Η επίθεση έγινε σε σημείο κοντά σε σιιτικό τέμενος.
Τους τελευταίους μήνες, το Ιράκ έχουν πλήξει ημερήσια «μπαράζ» βομβιστικών επιθέσεων που δείχνουν πως οι σεχταριστικές αντιθέσεις, που κόντεψαν να σπρώξουν τη χώρας σε εμφύλιο το 2006, κάθε άλλο παρά βρίσκονται υπό έλεγχο.
Η ιρακινή κυβέρνηση, που παλεύει να ισορροπήσει μεταξύ των σουνιτικών, των σιιτικών και των κουρδικών πολιτικών ομάδων, έχει να αντιμετώπιση και τους ισλαμιστές αντάρτες στη χώρα που συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα -εννέα μήνες μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στραυτευάτων.
Για τις επιθέσεις της Κυριακής δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης, αλλά το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη χώρα -η ομάδα «Ισλαμιστικό Κράτος του Ιράκ»- ήταν πίσω από τα πρόσφατα παρόμοια κύματα βίας.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση