GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Στουρνάρα – Σόιμπλε …εφ’ όλης της ύλης

Μέσα σ’ ένα σκληρό μαραθώνιο, τώρα, δέκα ημερών αναμένεται να κλείσει ολόκληρο το πακέτο μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων . Οι ε...


Μέσα σ’ ένα σκληρό μαραθώνιο, τώρα, δέκα ημερών αναμένεται να κλείσει ολόκληρο το πακέτο μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων.
Οι επικεφαλής της τρόικα έρχονται στην Αθήνα την Παρασκευή, η μάχη για τα νέα μέτρα όμως ξεκινά από το κρίσιμο ραντεβού που θα έχει στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του κύριο Σόιμπλε.

Στο Βερολίνο στρέφει η Αθήνα την προσοχή της για το σημαντικό τετ α τετ του Γιάννη Στουρνάρα με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σοιμπλε, το πρωί της Τρίτης. Μερικά 24ωρα πριν από τις συζητήσεις με την τρόικα στην Αθήνα, στην ατζέντα της συνεργασίας του κ. Στουρνάρα με τον κ Σόιμπλε θα βρεθούν:
Τρόποι μείωσης της ύφεσης Το νέο πακέτο μέτρων Οι αποκρατικοποιήσεις Η απεμπλοκή κονδυλίων από την ΕΤΕΠ, αλλά και η ελληνική θέση για τερματισμό των δηλώσεων που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών: «Πάμε για να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας. Πάμε για να συζητήσουμε τα πάντα».
Μία γεύση πάντως από την στάση που θα κρατήσει ο κ. Σοιμπλε έδωσε ο εκπρόσωπος του Μπερτράντ Μπενουά σε δήλωση του στο in.gr : «Θα τοποθετηθούμε στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης όταν πληροφορηθούμε το περιεχόμενο της έκθεσης της τρόικας. Αναμένουμε ότι η έκθεση θα παραδοθεί κάποια στιγμή ανάμεσα στα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου».
Πριν από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.
Στην Αθήνα, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι πρέπει να γίνουν πολλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα , ενώ θεωρείται κομβικής σημασίας η σύνοδος κορυφής στις 18 Οκτωβρίου. Όπως επισημαίνεται πάντως το πακέτο των μέτρων θα κλείσει το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
«Προσπαθούμε να βρούμε τη δικαιότερη δυνατή λύση σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για αποφάσεις που δεν θα ήθελε να πάρει κανένας, αλλά είναι αναγκαίες και θα είναι οι τελευταίες», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑLPHA 989» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και τόνισε ότι τα μέτρα θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάπτυξης.
Κρίσιμες για την ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε τις επόμενες επτά εβδομάδες, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε ότι θα κρίνουν τη μοίρα αυτού του τόπου για αρκετά χρόνια» και πρόσθεσε:
«Όλοι λοιπόν, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, φορείς, πολίτες, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ενωμένοι όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα. Είναι οι οικογένειές μας, είναι μια μάχη για την πατρίδα μας, για τα σπίτια μας. Και πρέπει να βγούμε νικητές. Και να είστε βέβαιοι, πως αν είμαστε υπεύθυνοι και ενωμένοι, θα βγούμε νικητές και η Ελλάδα θα μπει ξανά στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης» πρόσθεσε.
«Ο κ. Στουρνάρας σε ένδειξη υποτέλειας προς το Δ’ Ράιχ , πηγαίνει στο Βερολίνο προκειμένου ο κ. Σόιμπλε να εγκρίνει το πακέτο αντικοινωνικών μέτρων 11,5 δις ευρώ, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλλει στον ελληνικό λαό», σχολίασε ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τους κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη με θέμα την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, στην περιοχή από το Φάληρο μέχρι και το Σούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση