GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευθύνες στην Αλ Κάιντα για τον θάνατο του αμερικανού πρεσβευτή

Ο πρόεδρος της λιβυκής εθνοσυνέλευσης Μοχάμεντ αλ Μεγκαρίεφ κατηγόρησε εκ νέου το δίκτυο της Αλ Κάιντα ότι κρύβεται πίσω από την επίθε...

Ο πρόεδρος της λιβυκής εθνοσυνέλευσης Μοχάμεντ αλ Μεγκαρίεφ κατηγόρησε εκ νέου το δίκτυο της Αλ Κάιντα ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, η οποία προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών, μεταξύ των οποίων ο πρεσβευτής Κρις Στίβενς.
«Η ταινία προβάλλεται εδώ και έξι μήνες. Πως εξηγείτε ότι αυτό το περιστατικό συνέπεσε με την 11η Σεπτεμβρίου; Δεν θα πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες», δήλωσε ο Μεγκαρίεφ, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη και εναπόθεσε λουλούδια μπροστά στην κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή που έχασε τη ζωή του.
Η επίθεση αυτή έγινε κατά την 11η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ, την ευθύνη για τις οποίες είχε αναλάβει η Αλ Κάιντα.
Φανερά συγκινημένος, ο Μεγκαρίεφ εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια «ενός φίλου των Λίβυων, ο οποίος προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στη Λιβύη».
Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης συνοδευόταν από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Γιούσεφ αλ Μάνγκους και μέλη του κογκρέσου.
«Η επίθεση στο αμερικανικό προξενείο, η οποία αρχικά αποδιδόταν στους εξαγριωμένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για μια αντιισλαμική ταινία, αποσπάσματα της οποίας προβάλλονταν στο Ίντερνετ, ήταν το αποτέλεσμα ως επί το πλείστον μιας συντονισμένης επιχείρησης», δήλωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση