GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπε ο Χατζηνικολάου για το θέμα Μεϊμαράκη...

Ti είπε ο Νίκος Χατζη νικολάου σήμερα από τον  Real Fm για τις αποκαλύψεις της Realnews σχχετικά με το θέμα Μεϊμαράκη;  Πατήστε εδώ για ν...

Ti είπε ο Νίκος Χατζη νικολάου σήμερα από τον  Real Fm για τις αποκαλύψεις της Realnews σχχετικά με το θέμα Μεϊμαράκη; Πατήστε εδώ για να ακούσετε...

7 σχόλια

  1. 25.9.12
    Σκληρό ψήφισμα των δικαστών του ΣτΕ για τις νέες περικοπές...

    Ένα ιδιαιτέρως σκληρό για την κυβέρνηση, αλλά και τον πολιτικό κόσμο της χώρας ψήφισμα εξέδωσαν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενόψει των δρομολογούμενων νέων περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

    Ειδικότερα, τα... μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ κατά την τελευταία έκτακτη Γενική Συνέλευση τους, εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο στην ουσία εγκαλούν τον πολιτικό κόσμο για το ότι από τη μία μεριά αποφασίζουν περικοπές αποδοχών και από την άλλη δεν δίνουν οι ίδιοι το παράδειγμα και ούτε αποδεικνύουν «εμπράκτως ότι πρώτοι εκείνοι υφίστανται την αντίστοιχη θυσία».

    «Σε περιόδους σοβαρής οικονομικής κρίσης, η οποία λαμβάνει διαρκή και μόνιμα χαρακτηριστικά, όπως η παρούσα, πρωταρχικό μέλημα μίας δημοκρατικής Πολιτείας θα έπρεπε να είναι η υπεράσπιση των αδυνάτων, η δίκαιη κατανομή των βαρών και η προστασία των θεσμών, που είναι κρίσιμοι για την επίτευξη των ανωτέρω, αλλά και για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του κράτους γενικότερα. Τέτοιος θεσμός είναι αυτός της Δικαιοσύνη» επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας και σημειώνουν:

    «Οι δικαστικοί λειτουργοί, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, δεν είναι αδιάλλακτοι ή αποκομμένοι από τον κοινωνικό περίγυρο, ούτε στράφηκαν εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων, και δη εκείνων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια ή υπόκεινται σε παντός είδους ειδικές μισθολογικές ρυθμίσεις».

    Οι δικαστές του ΣτΕ αναφέρουν ότι παρόλο που οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδεχθεί, «χωρίς καμία αντίδραση», περικοπές των αποδοχών τους το 2010 και το 2011, οι οποίες ανήλθαν σε ποσοστό άνω του 38%, αντιμετωπίζονται ισοπεδωτικά από την εκτελεστική εξουσία, ανακοινώνοντας «περαιτέρω περικοπές των αποδοχών τους, οι οποίες, συνυπολογιζομένων των έως σήμερα μειώσεων, μπορεί να ανέλθουν και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των συνολικών καθαρών αποδοχών, μέσα σε μία μόλις διετία».

    Σημειώνουν, επίσης, οι δικαστές του ΣτΕ ότι «οι περικοπές αυτές επιβάλλονται χωρίς οι αποφασίζοντες να έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι πρώτοι εκείνοι υφίστανται την αντίστοιχη θυσία, ότι έχουν εξαλείψει κάθε πεδίο ευνοϊκής μεταχείρισης εντός ή εκτός του δημόσιου τομέα, κυρίως, όμως, ότι έχουν επιδείξει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και δράση για την εφαρμογή του συνόλου των προβλεπόμενων στα σχέδια δημοσιονομικής προσαρμογής πολιτικών και όχι μόνο εκείνων που συνδέονται με τη μείωση των εισοδημάτων συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών».

    Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η εξαγγελθείσα νέα μείωση των αποδοχών τους, «μεγάλο μέρος των οποίων εξυπηρετεί άμεσα το δικαστικό έργο, υπερακοντίζει το αναγκαίο μέτρο για την επίτευξη του σκοπού για τον οποίο επιχειρείται, ενόψει και του περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους το οποίο θα αποφέρει, λόγω του μικρού σχετικά αριθμού των δικαστικών λειτουργών και θα οδηγήσει, εφόσον πραγματοποιηθεί, στη μισθολογική απαξίωσή τους, κατά ευθεία παράβαση του άρθρου 88 παράγραφος 2 του Συντάγματος, που επιβάλλει οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών να είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους».

    Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας δηλώνουν ότι «παρά ταύτα θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών και για τη διατήρηση της ομαλής πολιτειακής λειτουργίας, εντός του συντεταγμένου πλαισίου της αποστολής τους, διαφυλάσσοντας το κύρος και την αποτελεσματικότητα του θεσμού που υπηρετούν και καλούν την πολιτεία να σεβαστεί με τη σειρά της τις συνταγματικές επιταγές που συνδέονται με την δικαστική ανεξαρτησία και έχουν τεθεί για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του θεσμού της Δικαιοσύνη».
    in.gr

    Αναρτήθηκε από nonews-NEWS στις 13:03

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε βρε τους εμπόρους της κολοκουλτούρας!! Ξεσπάθωσαν κατά της απόφασης του εισαγγελέα να συλληφθεί εκείνος ο βλαμμένος που για να κάνει εντύπωση και να γίνει θόρυβος γύρω από το όνομα του είπε να ξεφτιλίσει τον πεθαμένο γέροντα που στο κάτω κάτω δεν πρόσβαλέ ΚΑΝΕΝΑΝ με τα γραφτά του ούτε με τις προφητείες του εντός ή εκτός εισαγωγικών!
    Έτσι ξεκινάνε την καριέρα τους πολλοί! Συνδικαλιστές, πολιτικοί, δημάρχοι και παρατρεχάμενοι, φτύσε εδώ φτύσε εκεί, γάμησε εδώ γάμησε εκεί το έφτιαξες το όνομα. Και εκεί είναι το ζητούμενο, να φτιάξεις όνομα, προσωπίδα, περιτύλιγμα, εικόνα! Για το περιεχόμενο ποιος θα ψάξει να δει τι είναι…
    Αυτό το δρόμο διάλεξε και ο εν λόγω νεαρός, ποιος τον ήξερε μέχρι χθες; η μάνα του και κάμποσοι άλλοι! Σήμερα; Όλη η ΚΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΜΙΛΑ ! τηλεοράσεις, Ραδιόφωνα, εφημερίδες, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος άχρηστος που στην θολούρα του διαλέγει αυτό το δρόμο!
    Και στις υγείες μας………
    Δηλαδή η ελευθερία του λόγου που για αυτήν κόπτονται οι κολοκουλτουριάρηδες δεν έχει όρια; Αν πχ. Εγώ φτιάξω ένα κόμικ όπου η κόρη του τάδε επώνυμου ( γιατί αν είναι κανενός κακομοίρη ποιος θα γνοιαστεί..) με το ονοματεπώνυμο της σε ένα τρισέλιδο και με την σειρά οι ζωγραφιές θα την δείχνουν ΑΡΤΙ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΗΣΑ αλλά με πρόσωπο που να αναγνωρίζετε, που έτσι και την δεις στο δρόμο να την αναγνωρίσεις, να παίρνει τσιμπούκι την πούτσα ενός αράπη καμιά σαρανταριά πόντους, και να της τρέχουν τα σάλια, στην συνέχεια να τον βάζει από τον κόλο στο μουνί και από το μουνί στον κόλο, και από δίπλα το γιο του να λέει στον αράπη, γάμησε την μάγκα μου γιατί ο πατέρας μας έχει κοντή πούτσα και δεν την ικανοποιεί, και πότε πότε να δοκιμάζει και αυτός την γεύση της, και αυτό το κυκλοφορήσω είμαι εντάξει; είμαι στην ομπρέλα της προστασίας της εκφράσεως; Δεν θα έχει δίκιο ο πατέρας της, αν έχει φιλότιμο γιατί μπορεί και να μην έχει, να νοικιάσει δέκα αράπηδες με τις πούτσες έξω και να με κυνηγούν και όπου με πιάσουν να μου αλλάξουν τον αδόξαστο; Να μην έχει να κάνει κανείς τίποτα για μένα παρά μόνο ένας παπάς, και αυτός με σιχασιά; Και γιατί δικαιολογείται ο πατέρας ενός παιδιού, και δικαίως, και όλοι θα πούνε μπράβο του ο θεός να τον αγιάσει, και δεν δικαιολογείτε το κράτος στο να προστατέψει την τιμή στην περίπτωση μας, ενός πεθαμένου γέροντα που στο κάτω κάτω, το ξαναλέω δεν πείραξε ούτε συκοφάντησε κανένα, δεν βούτηξε κανένα από το αυτί και του είπε ή θα κάνεις αυτά που λέω ή θα σου πάρει ο διάολος τον πατέρα;
    Ή μήπως στεναχωρηθήκανε οι κολοκουλτουριάρηδες που η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε το γεγονός στην βουλή και από εκεί πήρε φόρα ο εισαγγελέας;
    Αλλά όχι, δεν στεναχωρηθήκανε, και μάλλον χαρήκανε με την όλη ιστορία για αυτό και θα την περπατήσουν όσο μπορούνε μακρύτερα, καθώς ένα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΕΚΝΟ βρήκε το δρόμο του, πλάι τους, στον δρόμο της ξεφτίλας που στο βάθος της βρώμικη και απογοητευτική για τον κάθε σώφρονα άνθρωπο φωλιάζει η επιτυχία, ναι η επιτυχία στον κόσμο των ξεφτιλισμένων, εκείνων που πουλάνε την μάνα και τον πατέρα τους, εκείνων που δεν γνωρίζουν την ντροπή παρά μόνο όταν πρόκειται να την εμπορευτούν για όφελος τους.
    Ήθελα να ήξερα αν το απόλυτα κατακριτέο παράδειγμα που ανέφερα πιο πάνω, ακόμη και σαν σύλληψη στην φαντασία μου, το φέρει κακή και τρισάθλια ώρα και συμβεί σε κάποιον από αυτούς που κόπτονται για την ελευθερία του λόγου χωρίς όρια, χωρίς αιδώ, χωρίς της αναγνώριση της αξιοπρέπειας του άλλου, παρά μόνο να κυριαρχεί η σκέψη του εξευτελισμού του, προς ίδιον όφελος ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΛΛΩΝ.ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3.20 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ.ΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΤΩΣ Ο Χ'ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι και να είπε ο Χατζηνικολάου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ Η ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση