GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι ώρα για… Οκτόμπερφεστ!

Οι Βαυαροί έχουν τη φήμη των πιο «σκληροπυρηνικών», αυστηρών και συντηρητικών Γερμανών. Απεχθάνονται τη φασαρία, δεν τα πάνε πολύ καλά...

Οι Βαυαροί έχουν τη φήμη των πιο «σκληροπυρηνικών», αυστηρών και συντηρητικών Γερμανών. Απεχθάνονται τη φασαρία, δεν τα πάνε πολύ καλά με τον χαβαλέ, λατρεύουν την πειθαρχία και τη σοβαρότητα, και εκτιμούν την ευγένεια.
Υπάρχει, ωστόσο, μία περίοδος του χρόνου, όπου όλα αυτά πηγαίνουν περίπατο και οι Βαυαροί αφοσιώνονται στην άλλη μεγάλη τους αγάπη: την μπίρα!
Ναι. Είναι η εποχή του Οκτόμπερφεστ, του φεστιβάλ μπίρας που έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη και έχει γίνει σημαντική τουριστική ατραξιόν για το Μόναχο.
Αν και πολλοί ντόπιοι το θεωρούν πολύ γραφικό για να συμμετάσχουν, το Οκτόμπερφεστ, που άρχισε σήμερα, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμο, όχι μόνο από το Μόναχο και τη Βαυαρία, αλλά από όλο τον κόσμο.
Το φεστιβάλ, εκτός από άφθονη μπίρα, λουκάνικα και μουσική από τοπικές παραδοσιακές μπάντες, προσφέρει και… οφθαλμόλουτρο χάρη στις πληθωρικές σερβιτόρες που μεταφέρουν αγόγγυστα πολλά ποτήρια μπίρας, στηρίζοντάς τα στο μπούστο τους!
Οι κακές γλώσσες, πάντως, έχουν να λένε ότι μέσα στις σκηνές με τα τραπέζια, η μυρωδιά που επικρατεί δεν είναι αυτή της μπίρας ή του λουκάνικου, αλλά των… ούρων, καθώς οι συμμετέχοντες δεν διαννοούνται να απομακρυνθούν από το τραπέζι για τη σωματική ανάγκη τους, καθώς φοβούνται μην χάσουν τη θέση τους.
Τι να πει κανείς; Στην υγεία τους!











Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση