GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καμία χώρα δεν παραδίδει εθελοντικά την εθνική της κυριαρχία»

«Η Ιταλία και η Ισπανία δε θα ζητήσουν διάσωση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, εκτός και αν τα επιτόκια δανεισμού τους αυξηθούν σε τ...

«Η Ιταλία και η Ισπανία δε θα ζητήσουν διάσωση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, εκτός και αν τα επιτόκια δανεισμού τους αυξηθούν σε τέτοιο βαθμό που θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό από τις αγορές», ανέφερε στο Bloomberg μέλος της ιταλικής κυβέρνησης.
«Δεν υπάρχει καμία χώρα στο κόσμο που θα πάει εθελοντικά σε ένα διεθνές οργανισμό και θα πει σας παραδίδω την εθνική μου κυριαρχία», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Τγιανφράνκο Πολίλλο, προσθέτοντας ότι «το αποκλείω για την Ιταλία, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη χώρα».
Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Ισπανικής κυβέρνησης, Σοράγια Σάενζ ντε Σανταμαρία, δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ότι η Ισπανία ενδεχομένως να ζητήσει βοήθεια αν οι όροι είναι ευνοϊκοί.
Πάντως, το βέβαιο είναι ότι ειδικά η Ισπανία δύσκολα θα αποφύγει την προσφυγή στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, καθώς το κόστος δανεισμού της είναι πολύ υψηλό, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς θεωρώντας ότι είναι απλά θέμα χρόνου η υπογραφή από τη Μαδρίτη βαρύ μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση