GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεδριάζει αύριο η διυπουργική για τη διαχείριση αποβλήτων

Η διυπουργική επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής του σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων συνεδριάζει αύριο, για πρώτη φορά, υπό...

Η διυπουργική επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής του σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων συνεδριάζει αύριο, για πρώτη φορά, υπό την προεδρία του υπουργού αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, και του υπουργού αναπληρωτή Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη.
Σύμφωνα με το AMΠE η ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στην κατάσταση διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους, όπως επίσης και τον προγραμματισμό για τις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου.
Η διυπουργική επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής του σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων συστάθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη η διαχείριση των αποβλήτων και να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για τη συστηματική παρακολούθηση και τον συντονισμό της διαδικασίας υλοποίησης του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων, τον σχεδιασμό νέων μέτρων, προγραμμάτων και δράσεων, τη δυνατότητα αξιολόγησης, έγκρισης και χρηματοδότησης, με εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους των ανωτέρω μέτρων, προγραμμάτων και δράσεων, όπως επίσης και για την εποπτεία και την παρακολούθηση της εφαρμογής τους. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

1 σχόλιο

  1. pπαλι θα οικονομησουν τα λαμογια της βουλης!
    Ευχομαι να πεθανουν οι πουστηδες,
    να τους βρει θανατος. Αυτους και τα παιδια τους γαμω το μουνι που τους πεταζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση