GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν ζει με δανεικά»

Ότι η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ είναι διαφορετική από εκείνη άλλων ετών ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αντώνης...

Ότι η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ είναι διαφορετική από εκείνη άλλων ετών ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όπως είπε από το βήμα της Έκθεσης η χώρα μας βρίσκεται σε αρκετά κρίσιμο σημείο: «Είναι μια χρονιά διαφορετική. Η χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο των τελευταίων δεκαετιών. Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δε φοβούνται την αλήθεια. Η αλήθεια πληγώνει, αλλά φωτίζει και δυναμώνει», τόνισε και συμπλήρωσε.
«Βρίσκομαι εδώ για να αναφερθώ στο σχέδιο μας για το πώς θα βγούμε από την κρίση. Η χώρα μας δοκιμάζεται αλλά δοκιμάζεται και ο θεσμός της ΔΕΘ. Φέτος παρατηρείται μια πτώση κατά 40% στις δραστηριότητες. Η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα ανέκαθεν ήταν η καρδιά της ανάπτυξης. Από εδώ θα αρχίσει και η πορεία για να βγούμε από την κρίση και αυτό θα γίνει με την ανταγωνιστικότητα».
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
«Δημιουργούμε με έδρα τη Θεσσαλονίκη Εθνικό Φορέα Εξωστρέφειας, συστήσαμε και το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και σιγά – σιγά αποκτά νέες αρμοδιότητες, ενώ μέσω του INTERREG θα δοθεί νέα ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη.
Ήρθα για να σας πω ότι παρά τις δυσκολίες δίνουμε στη βόρεια Ελλάδα τα μέσα και τα εργαλεία για να απελευθερώσει το δυναμισμό της».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την ευρωζώνη: «Η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη. Το κλίμα αβεβαιότητας και η προσδοκία της δραχμής που είχε δημιουργηθεί παρέλυε την οικονομία μας και το λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη.
Ωστόσο, αποτρέψαμε αυτό τον κίνδυνο. Για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαμε να εξισώσουμε καλύτερη μεταχείριση. Γι’ αυτό θα έπρεπε να εφαρμόσουμε ταχύτατα τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις περικοπές δαπανών».
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για σπατάλες που καλώς κόβονται αλλά και για άδικες περικοπές, τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιορίσει: «Η μείωση των δαπανών αυτών έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως γιατί καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να ζει με δανεικά. Μέσα σε αυτά που κόψαμε ήταν και μεγάλες σπατάλες, όπως συντάξεις που δίνονταν σε πεθαμένους ή επιδόματα σε τυφλούς, που όπως αποδείχτηκε βλέπουν πεντακάθαρα και από τα δύο μάτια.
Μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν μπορούν να αγγιχτούν. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε αυτές τις περικοπές αλλά κάποιες θα υπάρξουν».
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε και πάλι αυτές να είναι οι τελευταίες περικοπές ενώ τόνισε πως γίνονται προσπάθειες να μην είναι οριζόντιες. «Προσπαθούμε να είναι προσωρινές, μέχρι να αρχίσει να εμφανίζεται η ανάπτυξη» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

3 σχόλια

  1. Τι είπε ο άνθρωπος!!!! ΌΤΑΝ ΘΑ ΌΤΑΝ ΘΑ μπει η χώρα σε τροχιά αναπτύξεις θα αποκαταστήσει τους αδύναμους τους ενστόλους , απειλούσε πάλι ότι ΑΝ ΒΓΟΎΜΕ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΏ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΉΡΧΕ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ, ΦΆΡΜΑΚΑ, ΣΥΝΤΆΞΗΣ!!! ΤΏΡΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ; Με λίγα λόγια ΠΡΈΠΕΙ να παραδώσουμε την χώρα ,ΚΑΙ όταν βρεθούνε κάποιοι τρελοί να την πάρουν πίσω ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΈΝΕ ΟΙ ΕΡΧΩΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΗΡΩΕΣ!!!!

    Αυτός ο τόπος πάντα έβγαζε ΗΡΩΕΣ
    ( μετά θάνατο) αυτό δεν θυμούνται οι βλάκες... ΚΑΛΌ ΑΓΏΝΑ ΣΚΟΤΏΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΣΚΟΤΏΣΟΥΝ ( ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΆ Κ. ΣΑΜΑΡΆ Κ.ΚΟΥΒΕΛΙ,Κ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΤΕΛΈΛΟΥΜΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοτες οι χρυσαυγιτες
    κανουνε παρελασεις με μηχανες
    βαρανε κανενα μοναχικο αραπη
    αλλα με τα ΜΑΤ και τη δεξια
    οι καλυτεροι φιλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές θα είναι οι τελευταίες επώδυνες περικοπές....για φέτος,

    επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση