GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και η γερμανική αντικατασκοπεία μπλεγμένη στο σκάνδαλο με νεοναζί στη Γερμανία

Η στρατιωτική αντικατασκοπεία της Γερμανίας (MAD) απέκρυψε υλικά από την Βουλή για τη διερεύνηση της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορ...


Η στρατιωτική αντικατασκοπεία της Γερμανίας (MAD) απέκρυψε υλικά από την Βουλή για τη διερεύνηση της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας  «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο» (NSU), τα οποία αφορούσαν στην παρακολούθηση ενός από τα δραστήρια μέλη της. Η τριμελής συμμορία των ναζιστών είχαν σκοτώσει 9 Τούρκους  και έναν Ελλήνα μικρο-καταστηματαρχες και μια γερμανίδα αστυνομικό .
Η νέα αυτή εξέλιξη με την στρατιωτική αντικατασκοπία διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής της Βουλής  σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής  κ. Σεμπάστιαν Εντάτι δήλωσε ότι «αυτό αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς το Κοινοβούλιο, η οποία θα έχει συνέπειες». Τώρα ενώπιον της Επιτροπής πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο επικεφαλής της MAD Ούλριχ Μπιρκενχάιερ.  Η αντικατασκοπεία παρακολουθούσε το μέλος της NSU Ούβε Μουντλός, όταν εκείνος υπηρετούσε στο γερμανικό στρατό και ταυτοχρόνως ερχόταν σε επικοινωνία με δεξιούς εξτρεμιστές, γι’ αυτό και η παρακολούθησή του ενέπιπτε στη δικαιοδοσία της MAD. Έχει αποκαλυφθεί ήδη πρό μηνών ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών  οι οποίοι κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν ζωτικές πληροφορίες σχετικά με μια νεοναζιστική τρομοκρατική συμμορία λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη παράδοσή τους στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.
Η οργάνωση της NSU εμφανίστηκε το 1998 και σχεδόν μέσα σε 13 χρόνια της ύπαρξής της πρόλαβε να πραγματοποιήσει 10 δολοφονίες, αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις και ληστείες τραπεζών. Θύματά τηςκυρίως  μετανάστες από την  Τουρκία και ο Ελληνας - όλοι  ιδιοκτήτες μικρών μγαζιών ( εστιατόρια, ιντερνέτ-καφέ κ.α.) σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας ενώ.
πραγματοποίησαν και δύο βομβιστικές επιθέσεις. Έχουν ληστέψει επίσης 14 τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους.
Μετά από χρόνια η Αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα των δύο αρχηγών της οργάνωσης των Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπέρνχαρντ σε ένα καμένο τροχόσπιτο στην ανατολική Γερμανία τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με τους ερευνητές επρόκειτο για αυτοκτονία μετά την ληστεία μίας τράπεζας. Η Μπεάτε Τσέπε, μέλος της οργάνωσης επίσης, έχει συλληφθεί.
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, αναγκάζοντας το γερμανικό υπουργείο εσωτερικών να παραδεχθεί πως εγχώριοι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας της χώρας οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συμμορία κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν πληροφορίες για εκείνη.
Μετά από έρευνα του Κοινοβουλίου, αποκαλύφθηκε επίσης ότι οι πράκτορες είχαν σκίσει έγγραφα στις 11 Νοεμβρίου – την ημέρα που έπρεπε να παραδοθούν στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελική αρχή της Γερμανίας, η οποία είχε αναλάβει την έρευνα.
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Εισαγγελικής αρχής, Γεργκ Ζίρκε, εν τω μεταξύ προχώρησε στην παραδοχή ότι το γραφείο του απέτυχε στο να ερευνήσει την υπόθεση των νεοναζί.
Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν παραδεχτεί σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι τόσο η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών όσο και οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούσαν «κοριούς» για να διεισδύσουν σε νεοναζιστικές οργανώσεις τι οποίες συναναστρέφονταν οι Μούντλος και Μπέρνχαρντ.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση