GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν: Πρόσθετη απειλή για την οικονομική ανάκαμψη το δημογραφικό...

« Μετά το 2020 θα είναι σχεδόν αναπόφευκτη η μείωση του εργατικού δυναμικού που θα έχει γεννηθεί στην ΕΕ » συνθέτοντας μια νέα απειλή για...

«Μετά το 2020 θα είναι σχεδόν αναπόφευκτη η μείωση του εργατικού δυναμικού που θα έχει γεννηθεί στην ΕΕ» συνθέτοντας μια νέα απειλή για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, σημειώνει ο Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, κ. Λ. Άντορ.
Συγκεκριμένα, η Κομισιόν σημειώνει πως το μερίδιο του πληθυσμού της Ευρώπης ηλικίας 65+ αναμένεται να αυξηθεί σε 23,6% και ο πληθυσμός ηλικίας 20-64 ετών αναμένεται να μειωθεί κατά 12,5 εκατ. (- 4%) τα προσεχή 20 χρόνια.
O Ούγγρος Επίτροπος σημείωσε πως η Επιτροπή θα προτείνει, έως το τέλος του 2012, συστάσεις του Συμβουλίου για εγγυήσεις για τη νεολαία και για ένα ποιοτικό πλαίσιο για τις θέσεις πρακτικής άσκησης. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα εξασφαλίζουν στους νέους, είτε έχουν απασχόληση, είτε σπουδάζουν ή καταρτίζονται εντός τεσσάρων μηνών αφότου τελειώσουν το σχολείο, μία θέση ασκουμένου που θα τους προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες για την απόκτηση δεξιοτήτων και πείρας, οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες στην εξεύρεση εργασίας.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση