GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τσεχία μεταρρυθμίζει το συνταξιοδοτικό της σύστημα

Η κάτω Βουλή του τσεχικού κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι ενέκρινε σήμερα ένα σημαντικό σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικ...

Η κάτω Βουλή του τσεχικού κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι ενέκρινε σήμερα ένα σημαντικό σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την εγκαθίδρυση από το 2013 ενός «δεύτερου πυλώνα» που θα ανταγωνίζεται το σημερινό σύστημα κατανομής που διαχειρίζεται το κράτος.
Οι βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως σε αυτό το κείμενο κατά τη δεύτερη εξέτασή του, μετά την πρόσφατη απόρριψή του από τη Γερουσία (άνω Βουλή).
Για να τεθεί σε ισχύ, το σχέδιο αυτό νόμου το οποίο παρουσίασε η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Πετρ Νέτσας θα πρέπει να υιοθετηθεί από τον πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους.
Βάσει αυτού του νόμου, κάθε Τσέχος ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τρεις ποσοστιαίες μονάδες (3%) της κοινωνικής του ασφάλισης σε ιδιωτικά ταμεία, υπό τον όρο ότι θα προσθέσει σε αυτό και ποσό που θα ανταποκρίνεται σε άλλες δύο ποσοστιαίες μονάδες (2%).
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Μίροσλαβ Κάλουζεκ, η προστασία των πελατών των ιδιωτικών ταμείων θα εξασφαλίζεται ακόμη και στην περίπτωση χρεοκοπίας του ταμείου, μέσω ενός αυστηρού διαχωρισμού του μετοχικού κεφαλαίου και των εισφορών των ασφαλισμένων.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (CSSD), κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης, αντιτίθεται κατηγορηματικά σε αυτόν το νόμο, τον οποίο ψήφισαν οι 103 βουλευτές από τους 200 της κάτω Βουλής.
«Τα ιδιωτικά κεφάλαια απέχουν πολύ από το να εκπροσωπούν μια πλεονεκτική και βέβαιη επένδυση», δήλωσε ο επικεφαλής του CSSD Μπόχουσλαβ Σόμποτκα.

6 σχόλια

  1. EMAΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ,ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΤΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ.ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΑΖΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚΩΝΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ .ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ,ΝΙΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΡΩΣΤΩΝ , ΔΗΛ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ , ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.ΔΗΜΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΟΥ ΓΥΠΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ.ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8 Σεπ 2012 12:23:00 π.μ.
    ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

    ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.

    ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΝΧΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙΣ ΣΚΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.

    ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TON ΨΩΜΙΑΔΗ ΤΟΝ ΕΜΠΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΩΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί να πληρώνω ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ να μου αφήσουν τα χρήματα των εισφορών μου να κάνω μόνος μου ένα πρόγραμμα ασφάλισης (συνταξιοδοτικό και ιατροφαρμακευτικό) σε ασφαλιστική εταιρία. Δεν είναι λύση η ιδιωτικοποίηση, η πραγματική λύση είναι να αποτελεί μοναδική βάση η δημόσια ασφάλιση και να χρηματοδοτείται κανονικά. Για ρωτήστε τί τους τους υπόσχονταν και τί πήραν τελικά μέχρι σήμερα όσοι είχαν κάνει συνταξιοδοτικά προγράμματα τη δεκαετία του '80 σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Τους υπόσχονταν ότι θα παίρνουν "σύνταξη" εφ' όρου ζωής μετά π.χ΄. από 25 χρόνια 300.000 δρχ και τελικά πήραν τα α...δια μου που λέει και ο φίλος με την ανάρτηση 12:48. Μην πιστεύετε ότι ο Καντομηνάς ή κάθε Ψωμιάδης μόλις λήξουν τα συμβόλαια μαζικά θα αρχίσει να πληρώνει. Όσον αφορά το ότι ο Ψωμιάδης πήγε φυλακή αφήστε να δούμε, πόσο θα κάτσει τελικά, εάν θα του πάρουν πίσω όσα καταχράστηκε, εάν θα πάνε άλλοι φυλακή κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση