GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την απόλυση από το Δημόσιο 50.000 συμβασιούχων σχεδιάζει η Λισαβόνα

Στα 65 η ηλικία συνταξιοδότησης, επί ποδός πολέμου τα συνδικάτα   Σχέδιο απομάκρυνσης από το Δημόσιο περίπου 50.000 συμβασιούχω...

Στα 65 η ηλικία συνταξιοδότησης, επί ποδός πολέμου τα συνδικάτα
 
Σχέδιο απομάκρυνσης από το Δημόσιο περίπου 50.000 συμβασιούχων επεξεργάζεται η πορτογαλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για τη μείωση των δημοσίων δαπανών.
Το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2013. Σύμφωνα με την εφημερίδα Publico, στο πορτογαλικό δημόσιο απασχολούνται περίπου 85.000 συμβασιούχοι, κυρίως στις υπηρεσίες Υγείας και Αμυνας, δεδομένου ότι η στρατιωτική θητεία δεν είναι υποχρεωτική στη χώρα της Ιβηρικής.
Επίσης αποφασίστηκε η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου από τα 63 στα 65 έτη. 
Ηδη, τα πορτογαλικά συνδικάτα βρίσκονται επί ποδός, έχοντας ανακοινώσει γενική απεργία για τις 14 Νοεμβρίου.
Η απόλυση ενός τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ποσοστό ανεργίας που ήδη κινείται στο 16%.
Η ύφεση για το 2012 θα κλείσει -σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις- στο 3%, ενώ παρά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για αναιμική ανάπτυξη 0,3% το 2013, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι τελικώς η χώρα θα παραμείνει σε τροχιά ύφεσης και το επόμενο έτος.
Η κυβέρνηση του Πέδρο Πάσους Κοέλιου αναζητεί επειγόντως «ισοδύναμα» μέτρα για να μετριάσει την κοινωνική οργή που προκάλεσαν οι πρόσφατες αποφάσεις για αλλαγές στα εργασιακά.
Εκείνα τα μέτρα φαίνεται να αποσύρθηκαν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δηλώνει έτοιμος να συζητήσει, άλλα μέτρα που όμως δεν αποκλίνουν από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η τρόικα.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση