GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Ραχόι-Ολάντ στο Παρίσι

Την ομοφωνία τους σε ευρωπαϊκά θέματα όπως η εποπτεία των τραπεζών αναμένεται να υπογραμμίσουν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο ...

Την ομοφωνία τους σε ευρωπαϊκά θέματα όπως η εποπτεία των τραπεζών αναμένεται να υπογραμμίσουν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μριάνο Ραχόι, στην συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Παρίσι, στο πλαίσιο της διμερούς γαλλο-ισπανικής συνόδου.
Ο Ολάντ θα υποδεχθεί τον Ραχόι στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων περίπου στις 11:00 το πρωί (12:00 ώρα Ελλάδας), ενώ συναντήσεις μεταξύ μελών των κυβερνήσεων των δύο χωρών θα πραγματοποιηθούν στα διάφορα υπουργεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, όλοι οι αξιωματούχοι θα παραστούν στο γεύμα εργασίας που θα παρατεθεί στα Ηλύσια, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου και του Ισπανού πρωθυπουργού στις 14:45 (15:45 ώρα Ελλάδας).
Η συνάντηση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους δύο ηγέτες να επαναλάβουν «την ισχυρή ομοφωνία της Γαλλίας και της Ισπανίας» σε ευρωπαϊκά ζητήματα, και κυρίως στο σχέδιο εποπτείας των τραπεζών, την κοινή αγροτική πολιτική και τον φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

1 σχόλιο

  1. ΑΚΟΥΤΕ ΠΑΠΑΡΕΣ ΙΣΠΑΝΟΙ..Η ΑΝΑΠΤΎΞΕΙ ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ ...ΡΕ ΌΣΟ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΡΆΤΗ ΈΘΝΗ, ΑΛΛΆ 1 ΤΡΙΣ ΟΦ ΣΟΡ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΑΝΑΠΤΎΞΕΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΠΟΥΤΣΟΥ .. ΜΟΝΌ ΑΝ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ , ΚΑΙ ΜΠΟΎΝΕ ΔΑΣΜΟΊ ΘΑ ΔΟΎΜΕ ΦΩΣ .... Η ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ Ε.Ε !!

    Ο ΒΛΑΚΑΣ.. αντιγράφει απο mx
    .............................

    ΦΑΓΕ: Μεταφορά έδρας στο εξωτερικό…

    09/10/2012 17:58

    Την ώρα που κόμματα και δημοσιογράφοι αναλώνονται στα περί επιτυχίας της επίσκεψης της Μέρκελ ή στο αντίθετο, όλα όμως σε επικοινωνιακό επίπεδο, η ουσία είναι αλλού.

    Μία μεγάλη ελληνική εταιρεία, η ΦΑΓΕ, έπειτα από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, θα μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η δημιουργία της FAGE International, η οποία θα έχει ρόλο μητρικής εταιρείας. Η ΦΑΓΕ Dairy Industry θα είναι πλέον η ελληνική θυγατρική, ενώ τις δραστηριότητες στην αγορά του Λουξεμβούργου θα αναλάβει η FAGE Luxembourg S.a.r.l.

    Κι όλα αυτά για να μπορέσει να ανταγωνιστεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς. Με άλλα λόγια το Λουξεμβούργο προφανώς προσφέρει καλύτερο κλίμα για τις επιχειρήσεις, καταφέρνοντας να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις. Για να μην αναφερθούμε στο ότι η εταιρία θα… ντιρμπλάρει και το καθεστώς τεράστιας επιχειρηματικής αβεβαιότητας για το ποιος θα ξυπνήσει στραβά το πρωί και θα αποφασίσει να ρίξει το ένα ή το άλλο χαράτσι.

    Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στην επιχειρηματικότητα από το να μην μπορείς στοιχειωδώς να προβλέψεις το επιχειρηματικό περιβάλλοον που καλείσαι να αντιμετωπίσεις… Κι όλα αυτά (η αδυναμία υποστήριξης ελληνικών εταιρειών κι επιχειρήσεων) την στιγμή που η Α. Μέρκελ έχει επαφές με επιχειρηματίες και τραπεζίτες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Ο ΒΛΑΚΑΣ.. αντιγράφει απο mx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση