GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτελέστηκε ψυχασθενής θανατοποινίτης στο Τέξας

Με θανατηφόρο ένεσε εκτελέστηκε σήμερα θανατοποινίτης στο Τέξας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για το φόνο ενός 12χρονου κοριτσιού. Οι δι...

Με θανατηφόρο ένεσε εκτελέστηκε σήμερα θανατοποινίτης στο Τέξας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για το φόνο ενός 12χρονου κοριτσιού. Οι δικηγόροι του υπέμεναν πως ήταν ψυχικά ασθενής και δεν έπρεπε να εκτελεστεί.
Ο 44χρονος Jonathan Green εκτελέστηκε όταν το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της τελευταίας στιγμής για να αποφύγει τη θανατηφόρο ένεση.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δικαστήριο είχε «φρενάρει» τη διαδικασία αλλά στο εφετείο η απόφαση ανατράπηκε.
«Είμαι ένας αθώος. Δεν σκότωσα ποτέ κανέναν. Σκοτώνετε έναν αθώο άνθρωπο», ήταν τα λόγια του. Κοίταξε το αριστερό του χέρι, τον ορό με τη θανατηφόρο ουσία και είπε: «Πονάω πολύ».
Αυτές ήταν οι τελευταίες του λέξεις. Στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του και 18 λεπτά αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.
Ο Green είχε καταδικαστεί για την απαγωγή, τον βιασμό και το φόνο της 12χρονης Christina Neal, η σορός της οποίας βρέθηκε μέσα σε τσάντα για τα άπλυτα μέσα στο σπίτι του το 2000.
Ο Green υποστήριζε πως κάποιος άλλος είχε βάλει το άτυχο κορίτσι εκεί και πως του είχαν στήσει παγίδα.
Η εκτέλεσή του είναι η 10η φέτος στο Τέξας και η πρώτη από τέσσερις που είναι προγραμματισμένες για αυτό το μήνα.
Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, η ψυχική ασθένεια δεν απαλλάσσει κάποιον από την εκτέλεση εφόσον εκείνος καταλαβαίνει την ποινή και τους λόγους της τιμωρίας του.
Πριν από δύο χρόνια ο Green είχε βρεθεί μία ανάσα από την εκτέλεση αλλά και πάλι τα επιχειρήματα πως είναι ψυχικά ασθενής έπαυσαν τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση