GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο νεοναζί δολοφόνος που έγινε... ιερέας

 Την ιστορία ενός νεαρού Γερμανού που στα 17 του χρόνια βρέθηκε στην φυλακή καταδικασμένος για την δολοφονία ενός μετανάστη παρουσιάζει ...

 Την ιστορία ενός νεαρού Γερμανού που στα 17 του χρόνια βρέθηκε στην φυλακή καταδικασμένος για την δολοφονία ενός μετανάστη παρουσιάζει η Deutsche Welle. Πρόκειται για τον Γιοχάνες Κνάιφελ, ενός νεαρού νεοναζί που μέσα στην φυλακή εγκατέλειψε την ιδεολογία που τον οδήγησε σε ένα έγκλημα μίσους και ανακάλυψε την χριστιανική πίστη. Μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης ακολούθησε μια ραγδαία αλλαγή: o πρώην νεοναζί είναι σήμερα Χριστιανός και σε λίγο καιρό ιερέας.
Ο 30χρονος με το βίαιο, ακροδεξιό παρελθόν σήμερα σπουδάζει Θεολογία. Στο μέλλον ο Γιοχάνες Κνάιφελ θέλει να συμβάλλει στη σωτηρία της ψυχής των συμπολιτών του. Στο παρελθόν τη ζωή του γέμιζαν το μίσος, η βία, το αλκοόλ και τα δεξιά, προπαγανδιστικά τραγούδια.
Μαθητής ακόμη, ο Γιοχάνες Κνάιφελ αναλαμβάνει δράση στη δεξιά σκηνή των νεοναζί στην πόλη Έσεντε, της Κάτω Σαξονίας, απ’ όπου κατάγεται. Η σχέση του με τους βαριά άρρωστους γονείς του διακόπτεται νωρίς, όταν εκείνοι τον στέλνουν σε οικοτροφείο. Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια η δεξιά σκηνή έμοιαζε λυτρωτική για το νεαρό μαθητή.
Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.gr - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση