GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός προκήρυξε νέες εκλογές

Ο κρατικός προϋπολογισμός (λιτότητας) για το νέο έτος δεν θα ήταν δυνατόν να υπερψηφιστεί   Ιερουσαλήμ, Ισραήλ Τη διεξαγωγή πρ...

Ο κρατικός προϋπολογισμός (λιτότητας) για το νέο έτος δεν θα ήταν δυνατόν να υπερψηφιστεί
 
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας πως από τις επαφές του με τους κυβερνητικούς εταίρους κατέστη σαφές πως ο κρατικός προϋπολογισμός (λιτότητας) για το νέο έτος δεν θα ήταν δυνατόν να υπερψηφιστεί και συνεπώς θα ανέκυπτε θέμα απώλειας της κοινοβουλευτικής στήριξης για την κυβέρνηση συνασπισμού.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την απόφαση διάλυσης της Κνεσέτ σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τρίτης. Ημερομηνία εκλογών δεν προσδιόρισε, αρκούμενος να δηλώσει «οι βουλευτικές εκλογές θα διενεργηθούν το ταχύτερο δυνατόν».
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εκλογές θα διενεργηθούν τον Ιανουάριο του 2013 ή το αργότερο εντός Φεβρουαρίου -οκτώ μήνες πριν την εκπνοή της κανονικής κυβερνητικής θητείας.
Η βραδύτερη από τα προβλεπόμενα οικονομική ανάπτυξη συνεπάγεται πως το Ισραήλ  θα πρέπει να εφαρμόσει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα το 2013 και πολλοί κυβερνητικοί εταίροι, ανάμεσά τους οι υπερορθόδοξοι εβραίοι και ο αντίθετος στις περικοπές στρατιωτικών δαπανών Εχούντ Μπαράκ, διστάζουν να συνυπογράψουν έναν προϋπολογισμό λιτότητας για το 2013.
Τον περασμένο μήνα, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Γιουβάλ Στάινιτς είχε ανακοινώσει πως ο προσεχής προϋπολογισμός χρειάζεται να περιλαμβάνει περικοπές δαπανών ύψους 14 δισεκ. σέκελ (3,6 δισ. δολάρια), προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του δημοσίου χρέους στο 3% του ΑΕΠ.
Οι σφυγμομετρήσεις υποδεικνύουν πως το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου θα επικρατήσει στις εθνικές εκλογές, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αυτή που κατά τον ίδιον αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει το Ισραήλ: την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου από το Ιράν.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση