GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας είναι αναπόφευκτο»

Την ένταξη του ελληνικού οικονομικού προβλήματος, και του συνολικού οικονομικού προβλήματος της Νότιας Ευρώπης, σε μία ευρύτερη ευρωπα...

Την ένταξη του ελληνικού οικονομικού προβλήματος, και του συνολικού οικονομικού προβλήματος της Νότιας Ευρώπης, σε μία ευρύτερη ευρωπαϊκή λύση για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, φέρεται να ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, ούτε περαιτέρω νομοθετική ρύθμιση του θέματος και ζήτησε την παρέμβαση της καγκελαρίου προς την τρόικα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Απευθυνόμενος στην «στην ηγέτιδα της χώρας όπου χτυπά σήμερα η καρδιά της Ευρώπης», όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, επεσήμανε ότι το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας είναι αναπόφευκτο, επισημαίνοντας ότι παραμένει όμως κοινωνικά άδικο και οικονομικά αδιέξοδο.
Οι πολιτικές ακραίας λιτότητας του μνημονίου διαψεύστηκαν από τα αποτελέσματα τους, ενώ οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές υπονομεύτηκαν από ένα πολιτικό σύστημα που αντιστάθηκε και αντιστέκεται στην ανάγκη αλλαγής, τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος.
Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ από επιχειρηματικής πλευράς παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαϊλλης, Έλληνες επιχειρηματίες και τραπεζίτες, καθώς και εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

1 σχόλιο

  1. Το μόνο που ήταν απευκτέο (εύκολα θα προσέθετα..)ήταν οι συνέπειες απο τη σύσταση καρτελ στις τιμές γάλακτος. Που ΝΑΙ χάρις στον "πιονιέρο" Δ.Δ. ακόμη ΖΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ !!ΖΗΤΩ!!. Εεμ τι έφαγε τα χρόνια του στα ξένα σχολεία ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση