GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Der Spiegel: Η Τρόικα αναζητεί εμπειρογνώμονες για την Ελλάδα

Πρέπει να έχουν καλή γνώση των Ελληνικών, γράφει το γερμανικό περιοδικό Η τρόικα των ελεγκτών για την πρόοδο του ελληνικού προγράμμ...

Πρέπει να έχουν καλή γνώση των Ελληνικών, γράφει το γερμανικό περιοδικό
Η τρόικα των ελεγκτών για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος λιτότητας δεν έχει να παλέψει μόνο με τεράστιες δημοσιονομικές «τρύπες», αλλά και με μεγάλα γλωσσικά προβλήματα. Οι ειδικοί του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα χρειάζεται πολλοί περισσότερους ξένους ειδικούς, για να βοηθήσουν επί τόπου στη δημιουργία σύγχρονων δομών, για παράδειγμα στην οικονομική διοίκηση ή στην προώθηση της ανάπτυξης.
Η παροχή συμβουλών, η οποία είναι επειγόντως απαραίτητη, δεν αποτυγχάνει τόσο λόγω έλλειψης χρημάτων όσο εξαιτίας προβλημάτων στη γνώση της ελληνικής γλώσσας. «Απλούστατα δεν υπάρχουν αρκετοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι να ξέρουν καλά Ελληνικά», λένε από το περιβάλλον της τρόικας. Οι μεταφραστές μόνο δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.
Αυτή τη στιγμή η λεγόμενη task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βοηθάει την Ελλάδα στη δημιουργία μιας σύγχρονης διοίκησης. Επικριτές από κύκλους της τρόικας θεωρούν ωστόσο την εμπλοκή της ομάδας κρούσης εν μέρει «εκδήλωση για δημόσιες σχέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση