GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα βήμα πριν τη λειτουργία του ο Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών στα Γιάννενα

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ίδρυση Ξενώνων Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών σε 43 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο ...

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ίδρυση Ξενώνων Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών σε 43 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ιωαννιτών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας, με στόχο την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τους (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, εμπορία και διακίνηση [trafficking], πορνεία κ.λπ.).
Στο Δήμο Ιωαννιτών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης και το μόνο που μένει είναι η έγκριση του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη και την πρόσληψη του εγκεκριμένου προσωπικού.
Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τεχνική Σύσκεψη από τον Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας –Ανάπτυξη και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας», με τη συμμετοχή των υπευθύνων του έργου από τον Δήμο Ιωαννιτών, Πατρέων, Άρτης και Αγρινίου.
Επίσης, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Ζέττα Μακρή, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Φίλιππας Τσουμάνης και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δημήτριος Παπαδόπουλος
Oυσιαστική ήταν η συμβολή της Γεωργίας Γκόνου ,υπεύθυνης του έργου για την ΕΕΤΑΑ καθώς και των υπευθύνων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Τίνας Καφατσάκη, Άλκηστης Τελώνη και της Έλλης Μπούκη.
Να σημειωθεί ότι, οι Ξενώνες Φιλοξενίας, σε συνέργεια με τη Γραμμή SOS (τηλ. 15900) που λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας στις πρωτεύουσες των Περιφερειών, θα δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο δίκτυο καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, θα υλοποιηθεί εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης για τις δράσεις αυτές, σε όλη την Ελλάδα.

1 σχόλιο

  1. Καλό θα ήταν να λειτουργήσει πρώτα το ΕΚΥΘΚΑ, στο παλιό Χατζηκώστα, που ήταν παρατημένο για 2 χρόνια περίπου και που τώρα είναι κατειλημμένο από αλλοδαπούς μετανάστες. Ο ακριβός εξοπλισμός της υπηρεσίας βέβαια ακολούθησε την ίδια μοίρα... Δεν είναι σωστό να γίνονται μονάδες και μετά να αφήνονται στην τύχη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση