GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Γάλλοι διπλωμάτες είναι οι καλύτεροι του κόσμου

Δεύτεροι οι βρετανοί έχουν στόχο την πρωτιά το 2015 Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέρχεται του Μεγάρου των Ηλυσίων, ενώ η προεδρική φ...

Δεύτεροι οι βρετανοί έχουν στόχο την πρωτιά το 2015
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέρχεται του Μεγάρου των Ηλυσίων, ενώ η προεδρική φρουρά αποδίδει τιμές.
 Αν οι Βρετανοί επιθυμούν να γίνουν οι καλύτεροι διπλωμάτες του κόσμου, πρέπει να πάρουν μαθήματα από τους Γάλλους, σύμφωνα με τα συμπεράσματα ανεξάρτητης επιτροπής Βρετανών ειδημόνων που δήλωσε κατηγορηματικά στο Φόρειν Οφις ότι η Γαλλία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο στην προώθηση των εθνικών της συμφερόντων μέσω της διπλωματικής της υπηρεσίας.
Η μελέτη των ειδημόνων πραγματοποιήθηκε  αφότου ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι «επιθυμεί να δει τη βρετανική διπλωματική υπηρεσία να θεωρείται η κορυφαία ως το 2015».
Στο πλαίσιο των προσπαθειών επίτευξης αυτού του στόχου, συγκροτήθηκε και η ειδική επιτροπή που συνέκρινε τα αποτελέσματα και τον τρόπο εργασίας  των διπλωματικών υπηρεσιών παγκοσμίως με τη βρετανική, που ήρθε δεύτερη.
«Η γαλλική διπλωματία είναι πολύ καλή στο να επιτυγχάνει ο,τιδήποτε μονομερώς θεωρεί ότι συνάδει προς το εθνικό συμφέρον. Αυτό είναι κάτι που η Βρετανία θα μπορούσε ενδεχομένως να διδαχτεί από τη Γαλλία. Η γαλλική κυβέρνηση είναι πιο οργανωμένη στη συλλογική της στήριξη, για παράδειγμα προς τα γαλλικά οικονομικά συμφέροντα μέσω της διπλωματίας», δήλωσε ο βρετανός επικεφαλής της Διπλωματικής Υπηρεσίας Σάιμον Φρέιζερ.
Υπό το φως των αποτελεσμάτων της επίμαχης έρευνας, ο Φρέιζερ δήλώσε ότι θα προσπαθούσε να κάνει τις βρετανικές διπλωματικές πολιτικές «πιο σταθερές και περισσότερο επικεντρωμένες στην πρακτική και καθημερινή προάσπιση του εθνικού συμφέροντος του Ηνωμένου Βασιλείου, πιο τολμηρές και με περισσότερη φαντασία».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση