GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πικραμμένος: Οι δικαστές να αμείβονται βάσει απόδοσης

Να αμείβονται οι δικαστές βάσει της απόδοσης τους και το Συμβούλιο της Επικρατείας να γνωμοδοτεί για τη συνταγματικότητα και τη νο...


Να αμείβονται οι δικαστές βάσει της απόδοσης τους και το Συμβούλιο της Επικρατείας να γνωμοδοτεί για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα ή μη των νομοσχεδίων που κατατίθενται στη Βουλή πρότεινε ο τέως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Κομοτηνή).
Ο κ. Πικραμμένος δεν παρέλειψε να υπομνήσει προς τους συναδέλφους του ότι δεν πρέπει να αυτοκαταργούνται με μεγάλης διάρκειας αποχές από τα καθήκοντά τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον τέως υπηρεσιακό πρωθυπουργό, πρέπει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να χορηγηθεί η αρμοδιότητα να επεξεργάζεται νομοτεχνικά και να γνωμοδοτεί και για τα νομοσχέδια, όπως ακριβώς κάνει με τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων.
Ακόμη, τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο χαρακτήρας του ΣτΕ ως συνταγματικού δικαστηρίου και παράλληλα να απαλλαγεί από το μεγάλο όγκο των υποθέσεων που το απασχολούν.
Παράλληλα, ο κ. Πικραμμένος σημείωσε ότι οι δικαστές θα πρέπει να αμείβονται ανάλογα με την απόδοσή τους, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να καταρτίζεται ένας ιδιαίτερος προϋπολογισμός για τη Δικαιοσύνη που θα δημιουργείται από τους δικούς της πόρους (παράβολα, εξαγορά ποινών κ.λπ.).
“Η Δικαιοσύνη έχει τους δικούς της πόρους και νομίζω ότι κανένας δεν αμφισβητεί την ικανότητά της να τους διαχειρίζεται η ίδια. Πιστεύω λοιπόν ότι τόσο τα οικονομικά όσο και τα ποσοτικά αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα εάν τη διαχείριση όλων των οικονομικών της Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων και των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, την επωμιζόταν ένα ανεξάρτητο όργανο. Η κατάρτιση ενός ιδιαίτερου προϋπολογισμού για τη Δικαιοσύνη και η διαχείρισή του από ένα ανεξάρτητο όργανο συμβαδίζει με την αρχή του αυτοδιοίκητου της Δικαιοσύνης και περιορίζει τον κίνδυνο άσκησης πιέσεων στους δικαστές από την πολιτική εξουσία” ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Πικραμμένος.
Με αφορμή την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, ο Παναγιώτης Πικραμμένος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ (668/2012) που έκρινε συνταγματικό το πρώτο μνημόνιο και, εμμέσως πλην σαφώς, θα περιχαρακώσει τα όρια της συνταγματικότητας του δεύτερου μνημονίου, το οποίο εκκρεμεί για εκδίκαση στο ΣτΕ.
“Πάντως, το δικαστήριο δεν παρέλειψε να θέσει και τα όρια της δράσης του νομοθέτη, τόσο στην παρούσα όσο και σε μελλοντικές φάσεις της κρίσεως.”
“Δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων –κυρίως στο πεδίο της εκπληρώσεως των φορολογικών τους υποχρεώσεων– προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία” κατέληξε.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

9 σχόλια

  1. φτωχα μου αριστερουδια,θα χασετε τη δουλιτσα και το σπιτακι σας.
    Θα πρεπει να σας κολακευει οτι γινεται τοση φασαρια για σας τα τοσο ταπεινα και ασημαντα..
    αλλα δεν γινεται για σας χαζα μου,
    για τις δουλειες και τις περιουσιες σας γινεται..
    και τις κορες σας..

    απο 7 μαιου αρχισε το ξηλωμα..
    η αριστερα στην ελλαδα τελειωσε..
    δεν θα γινουν διωξεις για να το παιζουν ηρωες οι αριστεροι..
    ουτε εξοριες για να κανουν δωρεαν διακοπες..
    θα χτυπηθει η κοινωνικη βαση της αριστερας,
    που βεβαια εκτεινεται βαθεια μεσα στο πασοκ,
    αλλα και στο κρατικιστικο κομμα της νεας δημοκρατιας..
    τα επαγγελματα που ψηφιζουν αριστερα ειναι γνωστα..
    θα τους αφαιρεθουν οι νομικες και συνταγματικες προστασιες,
    και θα τους κοπουνε τα λεφτα..
    TΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ!
    ο ανεργος και ο αστεγος δεν εχει μυαλο για πολιτικη..
    μια δυο εξεγερσεις που θα γινουν,ευκολα και γρηγορα θα παταχθουν..
    σε 10 το πολυ χρονια ολα θα εχουν ξεχαστει,
    οπως ξεχαστηκαν και τοσα αλλα..
    η ωραια ελλαδα μας θα ξαναγινει ασφαλης,
    θα επιστρεψουν οι αξιοι,
    θα εχουν ολοι δουλειες,
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ
    να καταλαβαινουν τη θεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κύριοι Ψαριανός και Οικονόμου, στην σημερινή ψηφοφορία είχαν ενα συγκεκριμένο ρόλο. Τον ρόλο του λαγού. Τι εννοούμε;
    Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας είχαν πάρει εντολή...
    να είναι απόντες και standby έξω απο την Ολομέλεια μέχρι να δούν πόσα κουκιά θα πιάσει η Κυβέρνηση.

    Εαν γινόταν κάποιο ατύχημα και οι ψήφοι ήταν λιγότεροι απο 151 τότε θα έμπαιναν στην ολομέλεια κατά την δεύτερη ανάγνωση των απόντων και θα ψηφίζαν ΝΑΙ.

    Τελικά όλα πήγαν μια χαρά για την εσωτερική Τρόικα και τους δόθηκε η εντολή να μπουν και να δηλώσουν παρών, την επίσημη γραμμή του κόμματος δηλαδή, όπως και έγινε.

    Αυτό θα πει "Αριστερός" με ferrari.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αριστεροί γαμιούνται όλοι , εμείς τους πληρώνουμε και τους γαμούμε , τώρα θα δείτε πηδήματα και της γυναίκες τους.

    Με τον παρά μας και της κυράδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8 Νοε 2012 2:22:00 π.μ.

    Σωστός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πολιτικοί που έχουν φτάσει την χώρα και τον λαό της εδώ που τους έφτασαν, στην εξαθλίωση, στην ταπείνωση και στην αυτοκτονία έχουν μεγάλη ευθύνη και πρέπει να λογοδοτήσουν κάποτε στην δικαιοσύνη για τις κλεψιές, για την ανικανότητά τους και να τα αφήσουν στην άκρη κουβέντες στυλ εκείνου του βλάκα του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε».
    Ρε κλέφτες όπως σας τα είπαν – ποιοι – οι χρυσαυγήτες, αμείβεστε με 8.500 και 10.000 ευρώ ρε καθάρματα και έχετε στην πείνα με 2.000 ευρώ κάποιους που διαχειρίζονται την τύχη αυτού του τόπου, ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί και σας συγκρατούν, αλλιώς άλλα Τσοχατζόπουλο θα ξεπουλάγατε τα πάντα. Δεν ντρέπεστε ρε καθάρματα, σκουλήκια για αυτά που έχετε κάνει και εξακολουθείτε ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πολιτικοί είναι σάν εμάς εμείς ψηφίζουμε συνέχεια τους ίδιους και εμείς άν μας παρουσιαστεί η ευκαιρία μπορούμε άνετα να γίνουμε σάν αυτούς.
    Είναι πρόβλημα λαού, νεοελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΩΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.Ο ΠΗΧΥΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ;ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΦΟΡΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ Κ. ΠΙΚΡΑΜΕΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΩΣ ΦΟΡΟΣ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ.ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΝΟΜΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οργανωθείτε και χτυπήστε τους , κάνετε τους την ζωή μαύρη, έτσι και αλλιώς άνεργοι είμαστε , αυτή η δουλειά θα είναι χρήσιμη για ΟΛΟΥΣ.

    Που είναι το 1.500.000 εκατομμύριο ανέργων; Ορίστε εργασία μην τους αφήσετε να κυκλοφορούν αυτοί και οι οικογένειες τους..

    Όσο δεν το κάνετε αυτοί ξέρετε τι λένε; ότι έχετε ακόμα λίπος να κάψετε..η μήπως έχετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσε μας ρε Πικραμένε. Αν οι δικαστικοί πληρώνονταν με βάση την απόδοσή τους, θα πέθαιναν από την πείνα. Μαζί με τους υπαλλήλους της Βουλής, τους στυλοβάτες της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση