GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σήμερα το πρωί με βασικό θέμα τον καλύτερ...

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σήμερα το πρωί με βασικό θέμα τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων εν όψει της κατάθεσης των κρίσιμων νομοσχεδίων την επόμενη εβδομάδα, στη Βουλή.
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος», πως τελικά τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει πειρθώριο για κατάθεση ξεχωριστών νομοσχεδίων», κάτι το οποίο έχει ζητήσει η ΔΗΜΑΡ, κυρίως για τα εργασιακά. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως «μετά το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζουν και άλλα κοινοβούλια για την εκταμίευση» και προφανώς δεν υπάρχει πλεόν καθόλου χρόνος για καθυστερήσεις.
Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους άλλους αρχηγούς και εκτίμησε ότι υπάρχει πρόοδος.
Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικων Χρήστος Σταϊκούρας.

3 σχόλια

  1. Ψήφος σε Χριστ. Εναλλ. Κίνηση Εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

    Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 ψηφίζουν οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές για υπηρεσιακά συμβούλια, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ. Στέλνουμε μήνυμα στη κυβέρνηση, καταψηφίζοντας τις τρεις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΔΗΜΑΡ ! Ως εκπαιδευτικοί αντιδρούμε και σε όλες τις κάλπες ψηφίζουμε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια ή υποψηφίους, ενώ στη κεντρική- πανελλαδική ψηφίζουμε Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, ανθρώπους με ήθος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΤΟ ΛΈΝΕ ΩΜΆ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΕΞΩ ΕΜΕΣΑ..ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΏΣΟΥΜΕ ΧΡΌΝΟ ΝΑ ΟΧΥΡΩΘΟΎΝ ΤΗΝ ΠΑΤΉΣΑΜΕ ΠΑΛΙ!!!

    Kαταιγίδα της λίστας Λαγκάρντ

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλος -οι οποίοι κατείχαν το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τις αρχές του 2012- ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια, αν το κοινοβούλιο τους παραπέμψει σε δίκη, σύμφωνα με νομικούς τους οποίους επικαλούνται οι Financial Times.

    Η ηλεκτρονική έκδοση των FT αναλύει στο κεντρικό της θέμα ότι η Βουλή της Ελλάδας καλείται να ερευνήσει γιατί δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών δεν καταδίωξαν περίπου 2.000 ύποπτους για φοροδιαφυγή τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ.

    «Το 2010, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε από την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ -η οποία ήταν τότε υπουργός Οικονομικών- ένα cd με την λίστα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, όμως δεν έδωσε εντολές στην οικονομική αστυνομία (εννοεί το ΣΔΟΕ) να διεξάγει πλήρη έρευνα. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αργότερα η λίστα "χάθηκε"», γράφουν οι Financial Times.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το άρθρο, ο Κώστας Βαξεβάνης, ένας Έλληνας δημοσιογράφος που απέκτησε και δημοσίευσε την λίστα Λαγκάρντ δικαζόταν για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των 2.000 καταθετών που είχαν λογαριασμούς στην Ελβετία.

    Το διάστημα που ο κ.Στουρνάρας είναι επικεφαλής του υπ. Οικονομικών, το υπουργείο έχει ξεκινήσει χωριστές έρευνες για πιθανή φοροδιαφυγή από 400 Έλληνες που αγόρασαν μεγάλης αξίας ακίνητα στο Λονδίνο και επίσης για την μεταφορά 22 δισ. ευρώ εκτός Ελλάδας από 54.000 πολίτες της χώρας. Σύμφωνα με τους Financial Times, σε τουλάχιστον 15.000 υποθέσεις μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό ταχρήματα δεν έχουν δηλωθεί στα εισοδήματα των καταθετών που τα «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό. Το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει να εισπράξει τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ από διαφυγόντες φόρους.

    Θα συμπληρώσουμε ότι εμείς ψάχνουμε ποιοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό , αλλά έχουν υπαχθεί στο πτωχευτικό άρθρο 99 ( δηλαδή φτωχοί στην Ελλάδα αλλά με ΠΟΛΛΆ λεφτά έξω αυτοί Η ΟΙ συγγενείς και οι φίλοι τους) ....

    Άπλα πράγματα θέλει η χώρα για να σωθεί και όχι νέους κομματικούς συνδυασμούς ούτε εκλογές ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ , ΜΙΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΉ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΉΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ , μαζί όλα τα κόμματα και ο ΣΎ.ΡΙΖ.Α και να μην περάσουν αυτά τα μετρά και ούτε Η ΔΌΣΗ όπως το επιθυμούν αυτοί οι χαλβάδες..Γιακουμάτος, Αδωνης, Βοριδης, Βενιζέλος, Σαμάρας, και ΣΙΑ..


    Υ.Γ, όσοι επιμένουν ΤΏΡΑ στην δραχμή είναι ηλίθιοι, ΑΥΤΌ ΤΟ ΧΑΡΤΊ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΊΞΕΙ Ο ΓΑΠ , τώρα κάηκε ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΓΊΝΟΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΉ , τώρα θα παραμείνουμε στο ΕΥΡΩ ,με δικούς μας όρους , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΏΞΟΥΝ , ΟΎΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΆΝΟΥΝ ΑΡΓΕΤΝΙΝΗ .. Γιατί είναι σαν να κάνουν ΌΛΗ ΤΗΝ Ε.Ε ΑΡΓΕΝΤΙΝΉ !!! Και να μην κρυβόμαστε ελεύθερες αγορές δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ΠΟΤΈ (δέστε τα δικά μας ΜΜΕ όταν παίζουν διαφημίσεις της παίζουν την ίδια ακριβώς ΏΡΑ, αν θα μας επιβάλουν ληγμένα ΘΑ ΤΑ ΤΡΏΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ,Δ.Λ οι πολίτες τους..

    Η ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΕΓΑ μυαλό που λέει αν δεν σου έκοψαν αποδείξει μην πληρώνεις ,ΘΑ ΈΧΟΜΕ συνέχεια την αστυνομία και τα ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ σε μια δουλειά, ΔΕΝ ΜΟΥ ΈΚΟΨΕ ΑΠΌΔΕΙΞΉ ΚΑΙ ΈΦΥΓΑ ,ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΈΚΟΨΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΉΡΩΣΕ...

    ΤΌΣΟ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΤΑΓΟΊ ΜΑΣ !!!

    Η Ο.Π.Λ.Α ..Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα το λενε οτι ο χειροτερος Δεξιος ειναι ο πρωην Αριστερος. Παραδειγματα παμπολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση