GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βολές Σαχινίδη- Μητσοτάκη σε Στουρνάρα

Βολές κατά της ΔΗΜΑΡ, αλλά και της χθεσινής στάσης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή, εξαπέλυσαν σήμερα ο βουλε...



Βολές κατά της ΔΗΜΑΡ, αλλά και της χθεσινής στάσης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή, εξαπέλυσαν σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης.
«Έκλεισε ο πρώτος κύκλος της τριτοκομματικής κυβέρνησης. Οι εταίροι πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους και τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Προκύπτει ότι ο ένας εκ των τριών κράτησε μια στάση που αφήνει ανοικτή την ερμηνεία ότι η κυβερνητική πλειοψηφία και συνοχή δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη» τόνισε ο Φίλιππος Σαχινίδης στο ΣΚΑΪ, αναφορικά με τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς να ψηφίσει «παρών» στο πακέτο μέτρων.
Ο κ. Σαχινίδης δήλωσε δε, ότι «οι επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του κόμματος για υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου έπρεπε να διαγραφούν από την ΚΟ».
Για τον υπουργό Οικονομικών, ο τέως υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι υπήρξε έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας. «Φτάσαμε στο σημείο να κατατίθεται πρόταση για περικοπή στα άτομα με απόλυτη αναπηρία. Οι υπουργοί θα πρέπει να συνεργάζονται με τα κόμματα» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος και στη διάταξη για τα μισθολογικά των υπαλλήλων της Βουλής που αποσύρθηκε.
«Ήταν ζήτημα διαδικασίας, ίσως χρειαζόταν να γίνει διαβούλευση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και με τον πρόεδρο της βουλής για τον καταλληλότερο τρόπο να γίνει η παρέμβαση» τόνισε ο κ. Σαχινίδης, διευκρινίζοντας ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν τη διάταξη.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος.
«Σέβομαι τη στάση της ΔΗΜΑΡ (…), έχει κάνει υπέρβαση, αλλά οι υπουργοί που την εκπροσωπούν θα πρέπει να είναι στον ίδιο βηματισμό με τη κυβέρνηση» επισήμανε.
Δήλωσε δε κατηγορηματικά ότι και με 1 ψήφο η αρχή της δεδηλωμένης ισχύει.
Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των μισθολογικών των υπαλλήλων της Βουλής δήλωσε ότι «αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίζεται τους προνομιούχους».
Έκανε πάντως λόγο για άστοχο χειρισμό Στουρνάρα, διευκρινίζοντας ότι όλοι πρέπει να αμείβονται με τον ίδιο τρόπο, ανάλογα με την εργασία τους.
«Ο μισθός του βουλευτή είναι 5.800 ευρώ μεικτά (χωρίς τις επιτροπές) με φορολόγηση. Εγώ δεν πληρώνομαι για τις επιτροπές, είναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς».
Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι το κατεπείγον του νομοσχεδίου βόλευε το ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα έπρεπε να τοποθετηθεί σε θέματα όπως το βρεφικό γάλα και τις δεύτερες συντάξεις συνδικαλιστών.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε λόγο για επιχείρηση παραπληροφόρησης που δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. «Οι υπάλληλοι είναι από το 2011 ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο» δήλωσε επικαλούμενη ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των υπαλλήλων. «Χάσανε ό,τι έχασαν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι» σημείωσε. Χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα κάνοντας λόγο για πραξικόπημα. Έκανε λόγο για «πύρρεια νίκη» της κυβέρνησης.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός κάλεσε το λαό να απειθαρχήσει με οργανωμένο μέσο και τρόπο. Έκανε λόγο για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα στη Βουλή.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής Σπύρος Λυκούδης συμφώνησε ότι χρειάζεται επανακαθορισμός της λειτουργίας της κυβέρνησης μεταξύ των εταίρων, αλλά διευκρίνισε ότι η ΔΗΜΑΡ μπήκε με ένα αξιακό φορτίο στην κυβέρνηση και απαιτεί σεβασμό των θέσεών της.
«Η ΔΗΜΑΡ συναισθάνεται την εθνική της ευθύνη βάζοντας το κεφάλι της στον ντορβά, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ευαισθησίες μας» παρατήρησε ο κ. Λυκούδης, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα συμφώνησε στο δημοσιονομικό σκέλος παρά τις όποιες επιφυλάξεις του.
Πηγή: epikaira.gr

3 σχόλια

  1. TA TSIRAKIA SAS STH BOYLH TA PROSTATEYETAI KALA ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΕΝΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΤΕ ΝΑ ΣΚΑΒΟΥΝ?Η ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάλος από τους διορισμούς της συζύγου του Βρούτση και την κόρης του Μέργου που καταγγέλει ο Αδαμόπουλος, λίγο πριν ψηφισθεί το Μνημόνιο!

    Φουλ επίθεση αποφάσισε να παίξει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γάννης Αδαμόπουλος κατά συγκεκριμένων προσώπων της παράταξης του όπως είναι ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος.

    Ο κ. Αδαμόπουλος εγκαλεί τον υπουργό Εργασίας για την περίεργη, όπως κύκλοι του ΔΣΑ χαρακτηρίζουν, τοποθέτηση της συζύγου του κ. Θεοδώρας Βαγενά ως νομικής συμβούλου στο ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) στο οποίο μάλιστα ο κ. Βρούτσης είχε διατελέσει πρόεδρος.
    Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η..
    κα. Βαγενά είχε αποτύχει στις πρώτες εξετάσεις του ΔΣΑ όμως αυτό δεν την εμπόδισε να χαρακτηριστεί ως απολύτως επαρκής για να τοποθετηθεί σε μια κρατικού ενδιαφέροντος υπηρεσία.
    Μάλιστα το οξύμωρο είναι πως η κα. Βαγενά δεν είχε πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές επί δύο χρόνια παρά το γεγονός πως ο σύζυγος της ήταν ο επιβλέπων την ασφάλιση υπουργός (άρα όφειλε να είναι νομοταγής) αλλά και παρά τις δύο συνεχόμενες οχλήσεις της Διεύθυνσηςη Ασφάλισης Νομικών - ΤΕΑΔ.

    "Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει βέβαια και ηθικό ζήτημα για τον κ. Βρούτση ο οποίος οφείλει να απαντήσει" τονίζουν πηγές του ΔΣΑ.
    Στη δεύτερη περίπτωση, από εχθές με ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος (ο οποίος σημειωτέον δεν διστάζει να κινηθεί ακόμα και κατά της παράταξης του για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων του) κατήγγειλε τις απανωτές προσλήψεις της κόρης του κ. Μέργου και την εύνοια την οποία η συγκεκριμένη δικηγόρος λαμβάνει ως προς τις διαρκείς τοποθετήσεις της σε κρατικού ενδιαφέροντος τομείς και οργανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛΟ ΤΣΙΡΑΚΙ, Ο ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση