GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με σκοπό να αμβλυνθούν οι διαφορές των εμπλεκ...


Εκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με σκοπό να αμβλυνθούν οι διαφορές των εμπλεκομένων μερών ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας.
Η τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 17.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οπως διευκρίνισε ο κ.Γιούνκερ η σημερινή τηλεδιάσκεψη – «από την οποία δεν αναμένονται αποφάσεις» – έχει ως στόχο να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι σήμερα προτίθεται να παρουσιάσει στους υπουργούς «το τι θα πρέπει να γίνει τη Δευτέρα».
Στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος αξιωματούχοι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξετάσουν τα ζητήματα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του χρηματοδοτικού κενού και της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα.
Ποιέςς λύσεις εξετάζονται
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν το ζήτημα της της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του χρηματοδοτικού κενού και της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων του δανείου προς την Ελλάδα. Για την επαναφορά του χρέους σε βιώσιμο επίπεδο, τέσσερις λύσεις εξετάζονται:
1. Μειώσεις επιτοκίων στα διακρατικά δάνεια
2. Επαναγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 10 δισ.
3. Επιστροφή στην Ελλάδα του 75% των κερδών κερδών που αναμένουν να λάβουν από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
4. Πάγωμα της πληρωμής τόκων στο EFSF
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση