GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε τις Deutsche Bank και Morgan Stanley για την επαναγορά του χρέους

"Τις Deutsche Bank και Morgan Stanley προσέλαβε η Ελλάδα για τη διεξαγωγή μιας εθελοντικής επαναγοράς χρέους" αναφέρει το Reut...

"Τις Deutsche Bank και Morgan Stanley προσέλαβε η Ελλάδα για τη διεξαγωγή μιας εθελοντικής επαναγοράς χρέους" αναφέρει το Reuters, στηριζόμενο σε δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών.
"Αυτή τη στιγμή, στόχος είναι η επαναγορά να είναι εθελοντική. Ελπίζουμε ότι στις αρχές της άλλης εβδομάδας, εάν είναι δυνατό τη Δευτέρα, ο ΟΔΔΗΧ θα δημοσιεύσει την πρόσκληση για την επαναγορά".
Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποια τιμή θα προσφέρει την επαναγορά του χρέους που κρατούν ιδιώτες ομολογιούχοι.

1 σχόλιο

  1. Νικήτας Αποστόλου29 Νοε 2012, 12:38:00 π.μ.

    Με βάση την υφιστάμενη και σήμερα νομοθεσία τα διαθέσιμα κεφάλαια των Ασφαλιστικών Ταμείων τοποθετούνται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος και επενδύονται σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του Κοινού Κεφαλαίου.Το ενεργητικό του Κοινού Κεφαλαίου επενδύεται υποχρεωτικά άμεσα και αποκλειστικά σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου.(Α.Ν. 1611/1950, Ν.2216/1994, Ν.3586/2007 Ν.2469/1997).
    Ήδη είναι ορατός ο κίνδυνος τα 208 ασφαλιστικά μας ταμεία που πριν το PSI είχαν ΟΕΔ ονομαστικής αξίας 17,3 δις ευρώ και με το "κούρεμα" του PSI υπέστησαν ζημία 7,3 δις ευρώ, τώρα με την επαναγορά θα τους απομείνουν λιγότερα από 3 δις ευρώ.
    Για αυτό το μέγιστο αυτό κακούργημα που έγινε (και μάλλον με την επαναγορά θα τελειωθεί) σε βάρος των συνταξιούχων και ασφαλισμένων όλης της χώρας δεν στοιχειωθετείται ποινικό αδίκημα !
    Κύριε Στουρνάρα είναι πατριωτικό καθήκον τα ΔΣ των ταμείων να οδηγήσουν τα Ταμεία σε μια τέτοια οικονομική καταστροφή?
    Ποιό διεστραμένη αντίληψη του πατριωτικού καθήκοντος δεν μπορώ να φανταστώ.
    Οι πολιτικοί και οι Τραπεζίτες είχαν διασφαλίσει την ατιμωρησία των!
    Ο Νομικός Κόσμος της χώρας που είναι! Ανύπαρκτος ! Τόσα χρόνια δεν έβλεπε οτι αυτές οι ρυθμίσεις σε συνάρτηση με την πορεία του δημοσίου χρέους που οδηγούσαν!
    Ο Καθηγητές των Πανεπιστημίων μας και οι θεωρητικοί του "φιλελευθερισμού" που κόπτονταν "για την απελευθέρωση της κίνησης των κεφαλαίων", για την "απελευθέρωση της αγοράς από τις κρατικές επεμβάσεις" δεν τα βλέπαν την κρατική παρέμβαση! Βλέπαν μόνο ως απελευθέρωση το να μην έχει κανείς ομόλογα και να πουλά αέρα και να τα αγοράζει μετά από δέκα μέρες σε μικρότερες τιμές και έτσι να ληστεύει την κοινωνία?
    Οι βουλευτές όταν τους έρχονταν το 1994 και το 1997 να ψηφίσουν τους τελευταίους από τους ανωτέρω νόμους δεν έβλεπαν τι ψωήφιζαν?
    Οι δημοσιογράφοι τι έκαναν για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη πάνω στο θέμα αυτό και κυρίως τα υποψήφια θύματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση