GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ρούχα και αξεσουάρ της Γκάρμπο απέφεραν 1,6 δισ. δολάρια

Δημοπρατήθηκαν 800 αντικείμενα της ντίβας του Χόλιγουντ «Η ομορφιά της, η εξαιρετική παρουσία της στην οθόνη και η μόδα που ακολου...

Δημοπρατήθηκαν 800 αντικείμενα της ντίβας του Χόλιγουντ
«Η ομορφιά της, η εξαιρετική παρουσία της στην οθόνη και η μόδα που ακολουθούσε αποδείχτηκαν αξεπέραστα στα βάθη του χρόνου» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του Julien’s Auctions
 
Δημοπρασία με κοσμήματα, βραδινά φορέματα, καπέλα και προσωπικά αντικείμενα της Γκρέτα Γκάρμπο απέφερε έσοδα 1,6 εκατομμυρίου δολαρίων, ποσό τριπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς.
 Τα ρούχα και αξεσουάρ της Γκάρμπο απέφεραν 1,6 δισ. δολάρια
Από τα ρούχα της Γκρέτα Γκάρμπο που πουλήθηκαν στη δημοπρασία

Ανάμεσα στα 800 αντικείμενα που προτάθηκαν στη δημοπρασία, η οποία άρχισε την Παρασκευή, είναι μια βαλίτσα Louis Vuitton που πωλήθηκε αντί 37.500 δολαρίων, ένα αμερικανικό διαβατήριο που εκδόθηκε για τη σουηδή ηθοποιό το 1964, το οποίο πωλήθηκε έναντι 15.000 και ένα βραδινό φόρεμα από μαύρο βελούδο που δημοπρατήθηκε έναντι 13.750 δολαρίων.
«Η Γκάρμπο ξεπέρασε τις τιμές αντικειμένων της Μέριλιν Μονρόε»
είπε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου δημοπρασιών. «Η ομορφιά της, η εξαιρετική παρουσία της στην οθόνη και η μόδα που ακολουθούσε αποδείχτηκαν αξεπέραστα στα βάθη του χρόνου» πρόσθεσε. Η Γκάρμπο, μια από τις πιο όμορφες ηθοποιούς του Χόλιγουντ πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1990 σε ηλικία 84 ετών. Είχε αποσυρθεί από τη μεγάλη οθόνη και τη δημόσια ζωή το 1941.
Προτού η οικογένειά της αποφασίσει τα πωληθούν σε δημοπρασία, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο, όλα τα αντικείμενα που διατέθηκαν φυλάσσονταν σε αποθήκη.
Η Γκάρμπο ξεκίνησε την καριέρα της στο Χόλιγουντ με ταινίες του βωβού κινηματογράφου, όπως το Flesh and the Devil του 1927. Συνολικά πρωταγωνίστησε σε 31 ταινίες.
Ηταν από τους ελάχιστους ηθοποιούς που έκαναν επιτυχή μετάβαση στον ομιλούντα κινηματογράφο, ενώ έγινε είδωλο όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά και για τον τρόπο σκέψης της και το ανεξάρτητο στιλ που είχε τόσο στις ταινίες της όσο και στην προσωπική της ζωή.
Είχε προταθεί τέσσερις φορές για Οσκαρ Α’  Γυναικείου Ρόλου, αλλά μόλις το 1954 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου της απένειμε τιμητικό Οσκαρ για την προσφορά της στο σινεμά.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση