GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι παραγωγοί στο πάνω ράφι

Βέρος Ελληνας… Ο Ομιλος των καταστημάτων σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» διαθέτει μία μεγάλη γκάμα εγχώριων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊό...


Βέρος Ελληνας… Ο Ομιλος των καταστημάτων σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» διαθέτει μία μεγάλη γκάμα εγχώριων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων προς τους καταναλωτές.
Τυριά, γάλατα, οπωροκηπευτικά και φρούτα στη συντριπτική πλειονότητά τους σε ποσοστό που αγγίζει το 90% προέρχονται από παραγωγούς της υπαίθρου, συνεταιριστικές κι ενώσεις αγροτών καθώς και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.
Στην «Οικονομία» μιλούν ο Αλέξανδρος Μπαλαούρας, υπεύθυνος Αγορών Κατηγοριών Ψυγείου, και ο Γιώργος Φραγκάκης, υπεύθυνος των Ειδών Μαναβικής της αλυσίδας «Βερόπουλος» και μας παρουσιάζουν τις κατηγορίες των αγροτικών προϊόντων που διαθέτουν τα καταστήματα, τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν τους τοπικούς παραγωγούς προσφέροντας έτσι στήριξη στην εγχώρια γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά και ποιότητα και ασφάλεια στους καταναλωτές.
Αποκαλύπτουν επίσης πως ο «Βερόπουλος» ήταν ο πρώτος ελληνικός όμιλος σούπερ μάρκετ που βγήκε από τα τείχη της Αθήνας και αναζήτησε ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα στην περιφέρεια.
Στα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» μπορεί να βρει κανείς τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα από περισσότερους από 200 τοπικούς παραγωγούς και πάνω από 50 συνεταιριστικές οργανώσεις.
Στα μανάβικά του, κηπευτικά, φρούτα και λαχανικά προέρχονται από τα χωράφια και τα δέντρα σχεδόν όλων των περιοχών της χώρας.
Γιώργος Φραγκάκης, υπεύθυνος των Ειδών Μαναβικής
85% έως 90% των προϊόντων είναι ντόπια
«Τα μανάβικα του Ομίλου Βερόπουλου διαθέτουν πλήρη γκάμα φρέσκων φρούτων και λαχανικών, εποχιακών και μη, βιολογικών, έτοιμων κομμένων σαλατών καθώς και τυποποιημένων οπωροκηπευτικών.
Το ποσοστό του τζίρου των οπωροκηπευτικών αντιστοιχεί περίπου στο 10% του τζίρου της εταιρείας.
Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% με 90% του συνόλου των οπωροκηπευτικών και προέρχονται σχεδόν από όλη τη χώρα. Ο καταναλωτής, γενικά, θα βρει στα καταστήματα μας φρέσκα φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας του.
Οι παραγωγοί θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσον αφορά την παραγωγή, συσκευασία και μεταφορά των προϊόντων (π.χ. εγγραφή στο μητρώο αγροτών, ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων προϊόντων κ.ά.). Με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας που έχουμε, τον εκτεταμένο έλεγχο που διενεργούμε κατά την παραλαβή, τις συχνές αναλύσεις των παραγόμενων προϊόντων που κάνουμε στο εργαστήριό μας, την αυστηρή τήρηση της ιχνηλασιμότητας και την αποθήκευση και διακίνηση σε κατάλληλες συνθήκες εγγυόμαστε για την ασφάλεια των αγροτικών προϊόντων που αγοράζουν οι καταναλωτές».
Αλέξανδρος Μπαλαούρας, υπευθυνος Αγορών Κατηγοριών Ψυγείου
20% πιο φθηνά γαλακτοκομικά και τυροκομικά
«Στα καταστήματά μας οι καταναλωτές θα βρουν γαλακτοκομικά και τυροκομικά για όλες τις ανάγκες και με τιμές 20% χαμηλότερες.
Για παράδειγμα, φέρνουμε ελληνικά τυριά από τη Ροδόπη μέχρι τη Σητεία. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε 5 μεγάλες κατηγορίες:
1 Φέτα ΠΟΠ από 45 περιοχές της ηπειρωτικής και νησιώτικής Ελλάδας.
2 Γραβιέρες από 28 περιοχές της ηπειρωτικής και νησιώτικης Ελλάδας.
3 Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ από 8 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
4 Κασέρι ΠΟΠ από 8 περιοχές της ηπειρωτικής και νησιώτικης Ελλάδας.
5 Κεφαλοτύρι από 15 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και νησιώτικης Ελλάδας.
Επιλέγουμε τα πιο ποιοτικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά στις καλύτερες τιμές. Για μας πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των προϊόντων. Στο κομμάτι αυτό έχουμε επενδύσει και επενδύουμε συνεχώς με δικό μας τμήμα ποιοτικού ελέγχου, κάνοντας καθημερινά εκατοντάδες ελέγχους σε όλα τα στάδια από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση.
Στα ψυγεία μας ο καταναλωτής θα βρει περισσότερους από 2.000 κωδικούς γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων που αποτελούν το 20% του συνολικού τζίρου του ομίλου «Βερόπουλου». Το 85% των τυριών, γιαούρτης και γάλακτος προέρχεται από τη συνεργασία μας με ελληνικές επιχειρήσεις.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
ckolonas@pegasus.gr
 Οι παραγωγοί στο πάνω ράφι Οι παραγωγοί στο πάνω ράφι
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση