GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγκαία η ανάπτυξη του κυνηγετικού τουρισμού....

Του Θανάση Γιαννόπουλου. Είναι γεγονός ότι η ΤΡΟΪΚΑ ευθύνεται για πολλά δεινά στον τόπο μας. Αλλά όμως δεν μπορεί να της καταλογίσει ευ...

Του Θανάση Γιαννόπουλου.

Είναι γεγονός ότι η ΤΡΟΪΚΑ ευθύνεται για πολλά δεινά στον τόπο μας. Αλλά όμως δεν μπορεί να της καταλογίσει ευθύνες για την ασυναρτησία που επικρατεί στη θηραματική πολιτική. Εφέτος δεν υπήρχαν χρήματα για να διατηρήσουνε (ταΐσουνε) θηράματα στην κυνηγετική ελεγχόμενη ζώνη του Κόζακα. Κατά αυτόν τον τρόπο υπήρξαν απώλειες από έσοδα των ειδικών αδειών για να κυνηγήσει κανείς στην ελεγχόμενη ζώνη αλλά παράλληλα πόσα χρήματα χάθηκαν από την τοπική κοινωνία με την διαμονή τόσων κυνηγών τις επιτρεπόμενες μέρες του κυνηγιού.
 Πρέπει όμως να τονισθεί ιδιαίτερα ότι περί τις 150 οικογένειες που ησχολούντο με την κυνηγετική ελεγχόμενη ζώνη μείνανε χωρίς μεροκάματο. Δεν αναλογίζεται κανείς από τους υπευθύνους Γενικούς Γραμματείς και Υπουργούς και από τη Γενική Δ/νση Δασών ότι οι διπλανές χώρες Fyrom, Βουλγαρία, Σερβία έχουν αναπτύξει τέτοια θηραματική πολιτική ώστε έχουν υψηλότατα εισοδήματα από το κυνηγετικό τουρισμό. Έχουν ασχοληθεί καθόλου να διαπιστώσουν πόσα άτομα πηγαίνουν και κυνηγάνε στις όμορες και μη όμορες χώρες γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα με την ασυναρτησία που την διακρίνει να καλύψει όλες αυτές τις προτεραιότητες που λόγω εισοδήματος κάποιοι βάζουν; Πότε θα ασχοληθούνε σοβαρά με το θέμα της θήρας;
Θα μπορούσαν να καλύψουν τοπικές βιοτικές ανάγκες πολλών οικογενειών. Να λοιπόν γιατί δεν φταίει η ΤΡΟΪΚΑ αλλά φταίει η μιζέρια, η κακομοιριά, η άγνοια και η επιπολαιότητα όσων ασχολήθηκαν με το θέμα της κυνηγεσίας. Απλούστατα βλέπουν τις άδειες των κυνηγών που κάθε χρόνο βγάζουν σαν ένα έσοδο για να καλύψουν άλλες ανάγκες τους χαρακτηρίζοντας τους κυνηγούς περιφρονητικά ως κοροΐδα και ιδιόρρυθμους, ενώ θα έπρεπε η πολιτεία όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει διαφορετική συμπεριφορά γενικότερα στο θέμα της θηραματικής πολιτικής.
Πιστεύω ότι μετά τα λίγα λόγια αυτά μπορεί κάποιοι να συγκινηθούν και κάτι καινούριο να αρχίσει στον τόπο μας ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με επενδυτές να δημιουργήσουνε τέτοιες προϋποθέσεις για ανάπτυξη του κυνηγετικού τουρισμού.

6 σχόλια

  1. ΤΕΤΟΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ,ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ. ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΟΣΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΗ ΠΡΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τράβηξε τα βλέμματα η Άννα Διαμαντοπούλου, όταν στο πάρτι που διοργάνωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος για την ονομαστική του εορτή, χόρεψε ζεϊμπέκικο.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ έδωσε πάρτι το βράδυ του Σαββάτου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, επί της οδού Μασσαλίας. Μάλιστα υπήρχε και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική από δύο νεαρούς μέλη της ΔΗΜΑΡ. Ο ένας έπαιζε μπουζούκι και ο άλλος ακορντεόν.

    Το πιο εντυπωσιακό που συνέβη στο πάρτι ήταν το ζεϊμπέκικο που χόρεψε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, υπό τους ήχους του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας: «Είναι ένας ελληνικός χορός, το ζεϊμπέκικο είναι άλλωσε χορός της χαρμολύπης», έλεγε αργότερα η κυρία Διαμαντοπούλου.

    Την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε να χορεύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στη συνέχεια έριξε και αυτός μια στροφή υπό τους ήχους του «Ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας» στο πάρτι του πιστού συνεργάτη του.

    Παρόντες ήταν σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λικούδης, Νίκος Μπίστης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ γύρω στα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουβέλη, λέγοντας ότι θα πρέπει να βρίσκεται την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων. Επίσης, παρόντες ήταν η Αλεξία Μπακογιάννη, ο αδελφός της δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι κυρίως τηλεοπτικοί.

    Το πάρτι τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.


    Εδώ ο κόσμος καίγεται, δεν έχει να αγοράσει πετρέλαιο, φαγητό για τα παιδιά του, φάρμακα κλπ και εκείνοι ...γλεντάνε και χτενίζονται και κάνουν προκλητικά γλέντια !
    Γι' αυτό και ο Σύριζα θα πάει στο 40% και η Χρ. Αυγή στο 30% !

    Η πρόταση είναι απλή : Μέχρι να φύγει το μνημόνιο, κανένας μισθός στο Δημόσιο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2000 ευρώ ( μαζί με όλα τα επιδόματα- υπερωρίες ή ότι άλλο ). Και η σύνταξη ( ακόμα κι αν παίρνει κανείς 3-4 μαζί ) δεν θα πρέπει, συνολικά, να ξεπερνά τις 2500 ευρώ καθαρά. Κι όποιος πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής, περιφερειάρχης, δήμαρχος και κάθε ανώτερο στέλεχος του Δημοσίου ή δ. υπάλληλος ή συνταξιούχος, έχει οικογενειακές καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ μετρητά, μέχρι το 2020 να λαμβάνει μόνο το βασικό μισθό 580 ευρώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο να ζύγιζε ο μπρούτζος, το πολύ 100 κιλά, γύρω στα 600€ δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί κύριε Γιαννόπουλε σου αρέσει τόσο πολύ να σκοτώνεις ζώα; Διασκεδάζεις βλέποντάς τα να ψυχορραγούν; Ευχαριστιέσαι να βλέπεις το ζεστό αίμα τους να κυλάει μπροστά σου; Δεν γνωρίζεις ότι έχουν κι αυτά νευρικό σύστημα και πονούν αφόρητα; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είναι άνιση η μάχη που δίνεις μαζί τους; Κυνηγάς επειδή έχεις οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορείς να ψωνίσεις κρέας στο χασάπη; Είσαι ζώο της ζούγκλας και σκοτώνεις για να μην πεθάνεις της πείνας;
    Μη μας πεις τη δικαιολογία ότι και το κρέας που τρώμε προέρχεται από ζώα που κάποιοι άλλοι σκότωσαν. Υπάρχουν αυστηροί κανόνες για το σκότωμα των ζώων στα σφαγεία, ώστε να ελαχιστοποιείται ο πόνος και το αίσθημα του επικείμενου θανάτου. Εσύ τι μέτρα λαμβάνεις για να μην υποφέρουν τα θηράματά σου;
    Είσαι γιατρός και επιζητάς τον πόνο ζωντανών πλασμάτων. Είσαι καθηγητής της ιατρικής και δίνεις το χειρότερο παράδειγμα στους μελλοντικούς γιατρούς. Είσαι βουλευτής και γλύφεις τους κυνηγούς για να πάρεις τις ψήφους τους. Είσαι δημόσιος κίνδυνος και αξιολύπητος κακομοίρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΡΙΜΑ ΚΥΡΙΕ ΘΑΝΑΣΗ..
    ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΟΙ "ΜΙΚΡΟΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΙ" ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΖΩΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση