GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι προβλέψεις του Α. Σαμαρά... θα έχουν την τύχη των προβλέψεων του Γ. Παπανδρέου!

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Της Αγίας Άννας χθες, πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Πάρα πολλοί σχολιαστές τη...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Της Αγίας Άννας χθες, πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.
Πάρα πολλοί σχολιαστές της επικαιρότητας και αναλυτές έχουν γράψει αυτό τον καιρό για την σύγκριση μεταξύ της εορταστικής ατμόσφαιρας της Χριστουγεννιάτικης περιόδου παλαιότερων ετών και των τελευταίων μνημονιακών χρόνων. Είναι άρα πλεονασμός να αναφερθούμε και εμείς σε αυτήν την...
σύγκριση.
Τι να γράψει κάποιος άλλωστε; Για τα πεινασμένα παιδιά, για τους γέρους που δεν έχουν φάρμακα και τα ελάχιστα προς το ζην, για τους αλλόφρονες άνεργους και νεόπτωχους. Είναι εύκολο πράγμα να περιγράφεις την δυστυχία; Είναι εύκολο πράγμα να γράφεις για την δυστυχία και την εξαθλίωση των συγγενών σου, των φίλων σου και των ανθρώπων που ζουν δίπλα σου;
Σίγουρα ΟΧΙ και ειδικά τέτοιες ημέρες και ιδιαίτερα από ανθρώπους όπως ο γράφων την στήλη, που βίωσαν στο αποκορύφωμα τους την μετά-εμφυλιοπολεμική φτώχεια και την ελλειμματική δημοκρατική λειτουργία της τραυματικής για τον Ελληνισμό περιόδου, που αρχίζει με το τέλος του εμφυλίου πολέμου (1949) και τελειώνει με την πτώση της δικτατορίας (1974).
Οι περισσότεροι Έλληνες που μεγάλωσαν στην χρονική περίοδο 1949-1974 προβλέπουν ή διαισθάνονται ότι η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας επιστρέφει στην αφετηρία της. Στην ταραγμένη περίοδο 1949-1974. Και επειδή γνωρίζουν επακριβώς πως ήταν η ζωή και η καθημερινότητα αυτής της περιόδου αντιδρούν και μάχονται τα αίτια αυτής της οπισθοδρόμησης. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο κατά συντριπτική πλειοψηφία οι άνθρωποι που μεγάλωσαν και βίωσαν τα δεινά εκείνης της περιόδου είναι αντιμνημονιακοί.
Τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο ο Αντώνης Σαμαράς ανήκουν ηλικιακά στην προαναφερόμενη κατηγορία ανθρώπων. Όμως δεν έχουν καταλάβει το παραμικρό για αυτά που συνέβησαν από το 1949 έως το 1974. Πόσο δάκρυ, αίμα και ιδρώτας χύθηκε για να καταφέρει αυτή η μικρή και καθημαγμένη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα να μπει στην κατηγορία των ανεπτυγμένων κρατών. Δάκρυ και Ιδρώτας μαζί με φόβο και καταπίεση!
Τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο ο Αντώνης Σαμαράς προστατευμένοι πίσω από τους τοίχους του Κολλεγίου Αθηνών παρακολουθούσαν το τι συνέβαινε στην πατρίδα μας σαν θεατές. Στις πολύ δύσκολες ώρες βρήκαν καταφύγιο στα καλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Προετοιμάζονταν να κυβερνήσουν αυτόν τον λαό.
Αποτέλεσμα;
Ο μεν Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωνε τον Ελληνικό Λαό ότι έως το τέλος του 2011, άντε το πολύ το 2012, η ελληνική οικονομία θα επέστρεφε για δανεισμό στις διεθνείς χρηματαγορές οπότε και θα τελείωνε η μνημονιακή περιπέτεια. Τότε η στήλη είχε αποδείξει το ψευδές της προαναφερόμενης θέσης του Γιώργου Παπανδρέου. Η ζωή και η πραγματικότητα δικαίωσε την στήλη. Η προαναφερόμενη θέση του Γιώργου Παπανδρέου πέρασε στην ιστορία ως μνημειώδης ανοησία και ψέμα.
Ο δε Αντώνης Σαμαράς διαβεβαιώνει αυτές τις ημέρες τον Ελληνικό λαό ότι στο τέλος του 2013 θα έχουν φανεί τα πρώτα ορατά αποτελέσματα ανάσχεσης της ύφεσης και σαφή σημάδια ανάπτυξης. Η στήλη πιστεύει ακράδαντα ότι στο τέλος του 2013 η ύφεση, η ανεργία και η φτώχεια θα έχουν γιγαντωθεί! Ο λόγος εξαιρετικά απλός. Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη όταν το διεθνές οικονομικό περιβάλλον οδεύει προς την ύφεση και ταυτόχρονα στην χώρα μας δεν υπάρχει σταθερό οικονομικό περιβάλλον;
Τι εννοούμε; Η Ελληνική Βουλή έχει ψηφίσει την αυτόματη επιβολή νέων αυστηρότερων μνημονιακών μέτρων, όταν δεν επιτυγχάνονται οι μνημονιακοί στόχοι που περιέχονται στον μνημονιακό προγραμματισμό.
Σε πολύ απλά Ελληνικά. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη όταν το διεθνές οικονομικό περιβάλλον οδεύει προς την ύφεση και ταυτόχρονα κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πόσα χρήματα, μέσω φόρων και μείωσης μισθών, θα αφαιρεθούν από την Ελληνική Οικονομία προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μνημονιακός προγραμματισμός. Ποιος τρελάθηκε για να επενδύσει στην Ελληνική Οικονομία όταν δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό πλαίσιο.
Πολύ φοβόμαστε ότι οι προβλέψεις του Αντώνη Σαμαρά περί ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας από το τέλος του 2013 θα έχουν την τύχη των προβλέψεων του Γιώργου Παπανδρέου περί εξόδου της χώρας στον διεθνή δανεισμό από το τέλος του 2011 ή το πολύ στις αρχές του 2012.
Θα το δείτε στο τέλος του 2013… θα έχει προκύψει: Γιώργος = Αντώνης!

2 σχόλια

  1. Ακόμα και ο Dr Χάρος αποδέχθηκε το λάθος του, όμως οι συριζαίοι τηλεστάρ μπαρουφάκηδες και χλαπαβίτσες επιμένουν.!
    Politika-gr 12/07/2012 01:51:00 μ.μ.
    Published on Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012



    Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα δεν θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης στο άμεσο μέλλον εξέφρασε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη η ευρωζώνη να επιτρέψει μεταφορές κεφαλαίων για να το εξασφαλίσει.


    «Για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, πρακτικά θα πρέπει να μετατραπεί σε ένωση πιστωτικών μεταβιβάσεων και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι μακροπρόθεσμα, ότι θα χρειαστούν 10 με 20 χρόνια για να εφαρμοστεί η λιτότητα και οι μεταρρυθμίσεις ώστε να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα. Κατά συνέπεια χρειάζονται χρήματα και υπομονή», υπογράμμισε ο κ. Ρουμπινί.

    «Εάν αυτός είναι ο στόχος για να μείνει ενωμένη η ευρωζώνη, είτε τα κίνητρα είναι οικονομικά είτε πολιτικά, είτε γεωπολιτικά, τότε η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες», πρόσθεσε.


    ΤΑ ΑΚΟΥΣ
    ΚΡΕΤΙΝΕ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΟΥ ..ΚΩΛΟΥ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στοχαστήηηηηη
    ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ..ΚΩΛΟ ΣΟΥ
    ΑΠΟΦΡΑΞΗ.


    Ο πόλεμος στο ευρώ, οι ψευτοπατριώτες και τα βρώμικα παιγνίδια του λόμπυ της δραχμής.

    Τώρα, επιτέλους, ξέρω!
    Αν βγούμε από το ευρώ μας περιμένουν στη γωνία οι φίλοι μας οι Τούρκοι. Το είπε ο κ. Ρουμπινί.

    Ναι, ο σύμβουλος του κυρίου Παπανδρέου. Αυτός όπως κι άλλοι σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού έχουν προβλέψει άπειρες φορές την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Εδώ και λίγο καιρό έχουν αλλάξει στρατηγική. Ερώτηση: Τι έχουν κοστίσει αυτοί οι άνθρωποι στους Έλληνες φορολογούμενους;

    Μπορούν να κάνουν τους Κινέζους, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίχτηκαν πολλά λεφτά σε βάρος της Ελλάδας και του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και ότι στην μάχη αυτή χρησιμοποιήθηκαν πολλές φορές δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων και διαφόρων «συμβούλων».

    Όσοι έχουν ασχοληθεί με τις διεθνείς αγορές γνωρίζουν καλά ότι μία δήλωση ή ένα νεύμα είναι αρκετά για κέρδη ή ζημίες εκατομμυρίων.

    Πάρτε για παράδειγμα την δήλωση περί Τιτανικού. Αν την γνώριζα λίγα λεπτά νωρίτερα θα είχα ήδη βγάλει την σύνταξή μου και τα έξοδα μιας μεγαλοπρεπούς κηδείας. Βλέπετε, θα μου ήταν αφόρητο να έπαιρνα μαζί μου ένα τέτοιο μυστικό κι οι πληρωμένες δημοσιεύσεις κοστίζουν!

    Καταλαβαίνετε ότι σημασία έχει ποιος κάνει κάθε φορά την δήλωση. Αν την κάνει ένας άσημος δημοσιογράφος από μία φτωχική επαρχία της Ευρώπης, δεν έχει την παραμικρή σημασία. Αν την κάνει όμως ένας σύμβουλος Έλληνα πρωθυπουργού, τότε αποκτά αυτόματα ειδικό βάρος.

    Βγήκαν πολλά λεφτά στην πλάτη του ελληνικού λαού. Επί τρία χρόνια σορτάρουν οτιδήποτε ελληνικό και βγάζουν λεφτά. Η Καθημερινή χτες μας πληροφόρησε ότι μεγάλα ονόματα έχασαν επίσης χρήματα. Κι αναφέρεται σε επενδύσεις των Τζον Πόλσον, Τζόρτζ Σόρος και Τζέικομπ Ρότσιλντ. Μόνο η CIA και το FBI λείπουν από την σχετική λίστα.

    Οι αξιότιμοι αυτοί κύριοι όμως δεν έχασαν χρήματα επειδή πόνταραν σε βάρος της Ελλάδας, αλλά επειδή πόνταραν στην διάλυση της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε στην αρχή ως το σπίρτο που θα άναβε φωτιά στην μπαρουταποθήκη. Και την σκυτάλη την έχουν πάρει πλέον οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι.

    Το γεγονός ότι τόσο μεγάλα ονόματα συνεχίζουν να πιστεύουν στην κατάρρευση της Ευρώπης, αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει. Ταυτόχρονα μας εξηγεί και την σκοπιμότητα διαφόρων εκθέσεων και δημοσιευμάτων. Αλλά το θέμα δεν έχει πλέον σχέση με Ελλάδα.

    Το αντίθετο! Οι δραγουμάνοι των διεθνών κέντρων πάσης φύσεως που χρηματοδοτούνται για ευνόητους λόγους από μεγάλα κερδοσκοπικά funds του εξωτερικού, το έχουν ρίξει τελευταίως στην τρελή. Έχουν ξεχάσει παλιότερες θέσεις τους ότι «πρέπει» η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και μας τις παρουσιάζουν πλέον ως έναν τρόπο διαπραγμάτευσης! Μάλλον νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.

    Τι έχει συμβεί και έχουν αλλάξει πλέον θέση;

    Πρώτον, η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά τις ισορροπίες στην Ευρωζώνη. Είναι και προβλέψιμο ως γεγονός και αντιμετωπίσιμο. Δεύτερον και σημαντικότερο: Η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ και δίχως να υπάρχει ένα σχέδιο B για τη χώρα, θα την φέρει αυτόματα στην αγκαλιά άλλων μεγάλων δυνάμεων, αλλάζοντας τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή.

    Καταλαβαίνει κανείς τώρα γιατί είναι σημαντικό το θέμα των πετρελαίων.
    Δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς πετρέλαιο και φυσικό αέριο βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας. Ξέρουμε όμως ότι αν και εφόσον υπάρχει θα έχουμε αυξήσει την διαπραγματευτική μας θέση σε αυτό το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό παζάρι.

    Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ξένοι «φίλοι» μας άρχισαν να γίνονται πιο μαλακοί απέναντί μας μετά από το καλοκαίρι. Μετά από την επίσημη ενημέρωση του κ. Σαμαρά από επιστήμονες για τον πλούτο που κρύβεται κάτω από τα πόδια μας (όπως αποκάλυψε το Κεφάλαιο το Σάββατο)!

    Είχε σημασία, τελικά, να κερδίσουμε χρόνο και να μπορούμε έτσι να συνομιλούμε.

    Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν είχαμε ακούσει τους διαφόρους «πατριώτες» και αποχωρούσαμε μόνοι μας από την Ευρωζώνη.

    Μας το λέει, επιτέλους, ο κ. Ρουμπινί. Ωμά, δίχως σάλτσες και ευγένειε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση