GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μικρή η ζημιά στο «Μυτιλήνη»...

Η ζημιά στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» που προσέκρουσε ελαφρά χθες βράδυ στο λιμάνι του Αγ. Κηρύκου δεν είχε καμία σχέση με τ...

Η ζημιά στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» που προσέκρουσε ελαφρά χθες βράδυ στο λιμάνι του Αγ. Κηρύκου δεν είχε καμία σχέση με την ασφάλεια στο κυρίως έλασμα του σκάφους.
Αυτό διαβεβαιώνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Κωνσταντίνος Κουνουγέρης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το πλοίο απέπλευσε για τη Σύρο με 341 επιβάτες και 8 μποφόρ, δίχως να έχει επιθεωρηθεί από λιμενικούς.
Ο κ. Κουνουγέρης τονίζει ότι εγκύκλιος του 2007 της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων ορίζει ότι όταν σε κάποιο νησί δεν υπάρχει τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης, αλλά ούτε εκπρόσωπος νηογνώμονα, τότε πλοίαρχος και μηχανικός δίνουν έγγραφη βεβαίωση ότι δεν επρόκειτο για ζημιά που έχει σχέση με την ασφάλεια του πλοίου, που έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Το πλοίο, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, Βαθύ - Καρλόβασι - Φούρνοι - Άγιος Κήρυκος - Εύδηλος - Σύρος - Πειραιάς, αφού αποβίβασε τους επιβάτες στον Άγ. Κήρυκο, απέπλευσε με 341 επιβάτες και έφτασε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύρου όπου και επιθεωρήθηκε από τοπικό κλιμάκιο επιθεωρητών του λιμεναρχείου αλλά και από εκπρόσωπο του ιταλικού νηογνώμονα Rina που το παρακολουθεί.
Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πηγές, στην έγγραφη κατάθεση του τοπικού κλιμακίου και του ιταλικού νηογνώμονα, η ζημιά στο εξωτερικό αριστερό πρυμναίο ζωνάρι 1,50 μ. πάνω από την ίσαλο γραμμή θεωρείται αμελητέα και δόθηκε μάλιστα στην πλοιοκτήτρια εταιρεία περίοδος 15 ημερών για την αποκατάστασή της.
Το «Μυτιλήνη» έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά το μεσημέρι με 348 επιβάτες, 33 ΙΧ αυτοκίνητα, 26 φορτηγά και 13 δίκυκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση