GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπερλουσκόνι: Δεν θα γίνω πρωθυπουργός ακόμα κι αν το κόμμα μου κερδίσει

Την πρόθεσή του να μην αναλάβει εκ νέου την πρωθυπουργία της Ιταλίας, ακόμα και στην περίπτωση που το κεντροδεξιό κόμμα του...

Την πρόθεσή του να μην αναλάβει εκ νέου την πρωθυπουργία της Ιταλίας, ακόμα και στην περίπτωση που το κεντροδεξιό κόμμα του...οποίου ηγείται αναδειχθεί πρώτο στις επερχόμενες εκλογές, γνωστοποίησε σήμερα, 20 Ιανουαρίου, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στη Ρώμη, ονομάζοντας τον πολιτικό διάδοχό του, Αντζελίνο Αλφάνο, ως το πρόσωπο της επιλογής του για την ανάληψη του πρωθυπουργικού θώκου της Ιταλίας.
Κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η παράταξη του κ. Μπερλουσκόνι, Λαός της Ελευθερίας, έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή άνοδο στις δημοσκοπήσεις, στον απόηχο μίας πληθώρας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων από την πλευρά του Καβαλιέρε.
Ενώ απέχουμε περίπου έναν μήνα από τις εκλογές στις 24-25 Φεβρουαρίου, το κόμμα του κ. Μπερλουσκόνι βρίσκεται πλέον δεύτερο στην προτίμηση των ψηφοφόρων, έχοντας αφήσει στην τρίτη θέση τον κεντρώο συνασπισμό που βρίσκεται υπό την ηγεσία του απερχόμενου τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, αλλά απέχοντας τουλάχιστον 6 ποσοστιαίες μονάδες από την κεντροαριστερά συμμαχία του Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Η άνοδος της παράταξης Μπερλουσκόνι ενδέχεται να καθιστά ακόμη πιθανότερο το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ του κ. Μπερσάνι και του κ. Μόντι, δεδομένου ότι η κεντροαριστερά, μολονότι διατηρεί τα πρωτεία σε όλες τις δημοσκοπήσεις, πιθανότατα δεν θα συγκεντρώσει επαρκώς υψηλό ποσοστό της λαϊκής ψήφου ώστε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στην άνω Βουλή της Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση