GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Αλ Τζαζίρα αγόρασε το κανάλι του Γκορ...

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα επιβεβαίωσε πως εξαγόρασε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Current TV το οποίο ίδρυσε το 2005 ο Αμερικανό...

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα επιβεβαίωσε πως εξαγόρασε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Current TV το οποίο ίδρυσε το 2005 ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος Αλ Γκορ.
"Το Αλ Τζαζίρα ανακοινώνει πως αγόρασε το Current TV στις Ηνωμένες Πολιτείες", αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται πως το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ "με το νέο ειδησεογραφικό δίκτυο θα παρέχει εσωτερικές και εξωτερικές ειδήσεις στο αμερικανικό κοινό".
"Το νέο κανάλι θα έχει έδρα τη Νέα Υόρκη", αλλά σχεδιάζει να ανοίξει και άλλα γραφεία σε "περιοχές-κλειδιά" των ΗΠΑ, όπως η Ουάσινγκτον, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες και το Σικάγο".
Σύμφωνα με μπλογκ των New York Times με την εξαγορά αυτή το Αλ Τζαζίρα αποκτά ένα σημαντικό κανάλι διανομής στις ΗΠΑ και θα αναλάβει έναν ανταγωνιστικό ρόλο απέναντι στο CNN και τα άλλα αμερικανικά δίκτυα.
Το Current TV μπορούν αυτή την στιγμή να παρακολουθήσουν 60 από τα 100 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ που διαθέτουν καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση.
Οι αντιδράσεις όμως, είναι πολλές. ΗTime Warner Cable, η οποία δίνει την πρόσβαση σε περίπου 12 εκατ. νοικοκυριά, δήλωσε ότι θα σταματήσει τη μετάδοσή του σήματος του καναλιού. «Η συμφωνία μας έχει λήξει» αναφέρει λιτά η ανακοίνωση της Time Warner Cable, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Και κανένα Ρωσικό κανάλι να αγοράσει αμερικανικό δεν υπάρχει. Για να ακούνε και Βλαδίμηρο Πούτιν οι Αμερικανοί πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση