GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος στην Ισπανία από σκάνδαλο που εμπλέκει τον πρωθυπουργό σε σκάνδαλο με μίζες

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία από σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκει η εφημερίδα "El Pais" τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι...

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία από σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκει η εφημερίδα "El Pais" τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι...με μίζες, προκαλώντας πολιτική θύελλα στη χώρα.
Η εφημερίδα δημοσίευσε αναλυτικούς "μυστικούς λογαριασμούς" με ποσά που φέρεται να πήραν στελέχη του δεξιού κόμματος της Ισπανίας. Ο υπεύθυνος για τα οικονομικά του Λαϊκού Κόμματος, Μπαρθένας, κατηγορείται ότι μοίραζε επί δύο δεκαετίες "φακελάκια" σε στελέχη του κόμματος, πέραν του κανονικού μισθού τους.
Οι πληρωμές φέρεται να ξεκίνησαν τη δεκαετία του '90 όταν ήταν σε πλήρη άνθηση ο κατασκευαστικός τομέας και πολλές εταιρείες φέρεται να έδιναν μίζες στο κόμμα.
Η γενική γραμματέας Μαρία Ντολόρες ντε Γκοσπέδαλ ανακοίνωσε ότι το Λαϊκό Κόμμα ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη λέγοντας ότι "τα λογιστικά βιβλία του Λαϊκού Κόμματος είναι μοναδικά, καθαρά, διάφανα και έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές".
Ο πρωθυπουργός Ραχόι, σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η El Pais φέρεται να λάμβανε 25.000 ευρώ το χρόνο, ενώ στις καταστάσεις εμφανίζονται και άλλα ονόματα πρώην υπουργών και ανώτερων στελεχών του κόμματος.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε το Μαριάνο Ραχόι να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις, καθώς η υπόθεση τον αφορά προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση