GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσόπουλος: Πρέπει να πάμε σε ήπιο κούρεμα

«Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει πρόθεση να πάμε σε ένα κούρεμα ηπιότερων διαστάσεων. Το θέμα είναι πως θα επιτευχθεί η κοινοβουλευ...

«Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει πρόθεση να πάμε σε ένα κούρεμα ηπιότερων διαστάσεων. Το θέμα είναι πως θα επιτευχθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία»,  είπε ο Τάσος Μητσόπουλος, υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm. Συμπληρώνοντας ότι «ενδεχόμενα η πρόταση που απορρίψαμε να ήταν τελικά ενδεδειγμένη».
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μητσόπουλου:
-Τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σήμερα.
- Η τρόικα δεν αποδέχεται το σχέδιο με τα 9 νομοσχέδια. Δηλαδή το σχέδιο με τη σύσταση εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και ένα κούρεμα ηπιότερης μορφής. Εκτιμούμε ότι είναι δυνατόν να εξαιρεθούν όσοι έχουν καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.
-Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει πρόθεση να πάμε σε ένα κούρεμα ηπιότερων διαστάσεων. Το θέμα είναι πως θα επιτευχθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
-Ενδεχόμενα η πρόταση που απορρίψαμε να ήταν τελικά ενδεδειγμένη.
-Δεν είχε η κυβέρνηση ψευδαίσθηση ότι θα περιμέναμε κάτι άλλο από μία επιμήκυνση του δανείου που έχουμε πάρει.
-Το μήνυμα από την Ρωσία, ήταν ότι δεν πρόκειται να διαταράξουν τις σχέσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να σώσουν την Κύπρο.
-Το όχι που ειπώθηκε στη Βουλή, δεν εκφράζει το κυβερνών κόμμα. Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία, κρατήσαμε στάση αποχής. Αυτό δεν σημαίνει όμως και απόρριψη.
-Εκτιμώ ότι κάτω από το βάρος των δραματικών δεδομένων οι πολιτικές δυνάμεις θα πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει για να διασωθούν οι τράπεζες και η κυπριακή οικονομία.
Ακούστε το ηχητικό:


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση