GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμια ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων καρκίνου του μαστού

Έρευνες σε όλο τον κόσμο δείχνουν πως τα κρούσματα καρκίνου του μαστού αυξάνονται αλματωδ...


Έρευνες σε όλο τον κόσμο δείχνουν πως τα κρούσματα καρκίνου του μαστού αυξάνονται αλματωδώς. Αποτελεί μία από τις συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως και είναι η πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στο γυναικείο πληθυσμό.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως το 2020 το ποσοστό αύξησης θα φτάσει το 50% σε σχέση με τα κρούσματα της νόσου το 2000.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, επισημαίνει πως η δυσμενής αυτή αναμενόμενη εξέλιξη θα πρέπει να μας αφυπνίσει όλους, γιατί οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες.
Το αντίδοτο στον τομέα της πρόληψης μέσω της έγκαιρης διάγνωσης των κρουσμάτων του καρκίνου του μαστού είναι τα οργανωμένα Κέντρα Μαστού, στα οποία οι γυναίκες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και να παίρνουν οδηγίες από εξειδικευμένους ιατρούς για την μέθοδο αντιμετώπισης της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση