GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νηστικοί μαθητές, πεινασμένοι δάσκαλοι

Η δραματική έκκληση της δασκάλας από την Καλαμάτα για τον αποστεωμένο μαθητή της και η λιποθυμία ενός μικρού παιδιού στο σχολείο του στη...

Η δραματική έκκληση της δασκάλας από την Καλαμάτα για τον αποστεωμένο μαθητή της και η λιποθυμία ενός μικρού παιδιού στο σχολείο του στην Πάτρα, επανέφεραν με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο το πρόβλημα του υποσιτισμού στα σχολεία.  
Και αν πριν δυο χρόνια οι πρώτες καταγγελίες για τέτοια περιστατικά σόκαραν τόσο πολύ που οι περισσότεροι πίστεψαν ότι πρόκειται για λαϊκισμό, σήμερα σοκάρει το γεγονός ότι... συνηθίσαμε να ακούμε τέτοιες ειδήσεις.  
Μαζί με τον υποσιτισμό, επανέρχονται ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί καθώς εκτός από αδύναμα, τα παιδιά είναι και εντελώς απροστάτευτα αφού δεν έχουν προσβαση στην περίθαλψη.   
Φαγητό στα σχολεία αλλά και στα σπίτια
«Το πρόβλημα της σίτισης των μαθητών το θέσαμε εδώ και δύο χρόνια, ζητώντας ένα έκτακτο κονδύλι από την κυβέρνηση προς τους δήμους με το οποίο θα σταλούν μερίδες γευμάτων στα σχολεία με τέτοια προβλήματα» λέει στο newpost η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Διονυσία Αθανασοπούλου. 
Το Νoέμβριο, με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε την Αρχιεπισκοπή για 2000 περιπτώσεις μαθητών στην Αθήνα οι οποίοι υποσιτίζονται. Η Αρχιεπισκοπή με τη σειρά της φρόντισε να στέλνει στις οικογένειες αυτές δέματα με τρόφιμα και ρούχα. 
Την ίδια στιγμή, σε ολόικληρη την Ελλάδα περίπου 25.000 μερίδες προγεύματος διανέμονται με την ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. 
«Όμως, συμπληρώνει η κυρία Αθανασοπούλου, αυτό δεν είναι αρκετό. Τα παιδιά πρέπει να φάνε και το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα που τα σχολεία είνα κλειστά. Πρέπει η κατάσταση να αλλάξει άμεσα, πρέπει οι άνεργοι να αποκατασταθούν, πρέπει όσοι δουλεύουν  να παίρνουν μισθούς που να τους επιτρέπουν  να ζήσουν αξιοπρεπώς»  
Υποσιτίζονται και δάσκαλοι
Κάθε μέρα εμφανίζονται καινούργια κρούσματα παιδιών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παιδιών που δεν σιτίζονται.  
Όπως λέει στο newpost ο Χαράλαμπος Κόκκινος, αντιπρόεδρος της  Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, δεν είναι δυνατό να καταγραφεί με ακρίβεια ο αριθμός των παιδιών αυτών. 
Όμως αποκαλύπτει και περιπτώσεις... υποσιτισμένων δασκάλων 
«Οι περισσότεροι πρωτοδιοριζόμενοι, σε κάποιο χωριό της περιφέρειας, που παίρνουν μισθό 600 ευρώ και πρέπει να πληρώνουν νοίκι αλλά και να ζεσταθούν σε συνθήκες βαρυ χειμώνα, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Έχουμε υπ'όψιν μας περιπτώσεις δασκάλων που τρώνε επτά ημέρες την εβδομάδα σκέτα μακαρόνια».  

Ντίνα Καραμάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση