GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ ΑΔΕΡΦΕ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑ...

...απίστευτων χρόνων θραύσματα μετέωρα όλα.                                        Χαρταετοί   (Ο. Ελύτης) Αμόλα καλούμπα αδερφέ ...


...απίστευτων χρόνων θραύσματα μετέωρα όλα.
                                       Χαρταετοί   (Ο. Ελύτης)

Αμόλα καλούμπα αδερφέ Επαμεινώνδα ν ανέβει στα ψηλά. Να πιάσει σύγνεφο  ο χαρταετός  μας. Αμόλα την τη κουφάλα , μπας και παραμυθιαστούμε λίγο ακόμα .Έτσι κι αλλιώς εκεί το καταντήσαμε. Χρειαζόμαστε  παραμύθι για να αντέχουμε και  μπαλαμούτι  για να ''διαβιώμεν''. Τα πάντα  όλα γύρω μας αλλάζουνε αβέρτα  προς το χειρότερο κι εμείς   κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Πως είμαστε κάποιοι άλλοι τέλος πάντων. Πως όσα  συμβαίνουν γύρω μας , δεν μας αγγίζουν. Μόνο τους άλλους, τους  παραδίπλα. Χεστήκαμαν για τους παραδίπλα. Τόσα χρόνια μας δίδαξαν  να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας. Είμαστε έτοιμοι πια. Μόνοι , ανίσχυροι και αποβλακωμένοι. Μ έναν χαρταετό στα χέρια .Να ψάχνουμε απεγνωσμένα ουρανό. Οποιονδήποτε ουρανό.  Κοίτα γύρω σου αδελφέ,(όχι κατά τον ήλιο ρε μάπα , θα στραβωθείς!!!)τους χιλιάδες ,κατομμύρια χαρταετούς στον αέρα.
Να δες την κυβέρνηση ας πούμε, που πετάει το χαρταετό της ανάπτυξης. Δεν σηκώνεται με τίποτις το γαμημένο . Χειρότερα κι από μαραφέτι γέροντος. Με τις χούφτες  το βιάγκρα. Τίποτις.  Μια της φταίει η ουρά ,μια τα ζύγια, μια ο αήρ, μια το ριζικό μας . Κι αυτοί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν τραβάνε ρε παιδί μου  να πάρουμε λίγο ύψος. Μπας και ευημερήσουν οι αριθμοί τουλάχιστον. Τους ανθρώπους ποιος τους γαμεί? Τόχε πει κάπως έτσι και ο αλήστου μνήμης καθηγητής Σπράου(που τον θυμήθηκα τώρα  αυτόν?)όταν τον είχε ρωτήσει ο Κινέζος περί του ΄΄ τι μέλει γενέσθαι'' πριν καμιά εικοσαετία,  τότε που κολυμπούσαμε  ανυποψίαστοι και  ευτυχείς  στον σοσιαλιστικό μας παράδεισο. Ξέραν από τότε οι του  κόλπου (του συστήματος ντε) τι έρχεται, αλλά προτίμησαν  το   τάισμα γλαρόσουπας με μπαλαμούτι ψιλοκομμένο για τον κοσμάκη και καμιά καβάντζα καλή  στη ζούλα ,για    πάρτη τους..  Το οποίον αμολάτε αβέρτα  το λοιπόν μάγκες  κι όπως είπαμε.  Άχνα.
Χαρταετό πετάει ξέγνοιαστος, δω παραδίπλα κι ο  γνωστός ''εργατολόγος'' τηλεμαϊντανός, βουλευτής ,φιλόζωος , και πάει λέγοντας, όστις τσεπώσας κανονικώς , περί το μύριον να πούμε, Κύριος  είδε τι έδωσε σε φόρους και λοιπά , τον φωνάξασι κατά ΣΔΟΕ μεριά για εξηγήσεις. Αποδοτική πάντως η  φιλεργατική   και αντιμνημονιακή  σπρεχαδούρα. Δε λέγω.. Δίπλα δίπλα κι ο   έκδοτης αριστεράς χιουμοριστικής εφημερίδος (ναι, ναι  ο γνωστός φίλος της Ελένης. Ποιάς Ελένης? Μα της γραμματέως του ρε μυστήρια παιδιά. Ποιάς άλλης να πούμε? της Τροίαςή της Μενεγάκη?) Πεντακόσια χιλιάρικα  αριστερό νταραβέρι με  διαπλεκόμενους υπόδικους, φυγόδικους(?) . Στα πίτς κι αυτός περί εξηγήσεις .Πάντως κάτι αριστεροί των βόρειων προαστίων ρε παιδί μου, πώς  παίζουσι τοιουτοτρόπως  με τα μύρια  ωσάν μπαλάκια του πιγκ πόγκ εν μέσω κρίσης   ε Μάκη μας? Είδες?. Άσε τους άλλους αριστερούς (τους πτωχούς) να  κοπανιούνται στους δρόμους με τα ΜΑΤ για ένα κομμάτι μεροκάματο,  για μια ιδέα. Είναι προφανές πως δεν ξέρουνε να διαχειριστούνε  καλά τον Μάρξ. Κάνε  λοιπόν παιχνίδι  σύντροφε Κομιστή και μη σε μέλει.
        Εκεί στην προανακριτική για την Λίστα Λαγκάρντ να δεις τι χαρταετό πετάνε. Πολύχρωμο και διακομματικό. Δουλειά  μέγκλα .  Μάλιστα.  Αντίς να κοιτάξουν να  βγάλουν  καμιά άκρα,  να στείλουν όσους είναι  στο δικαστήριο, να  κονομήσει και κάνα φράγκο   αυτό το μπατιρισμένο κράτος, να τα ακουμπήσουν  επιτέλους  οι έχοντες και κατέχοντες και τυχόν παρανόμως στα εξωτερικά  καταθέτοντες, ούτοι κάνουνε σόου για κορόϊδα  στην τελεόραση. Καθημερνώς  καινουργή  επεισόδια του  Dallas παρακολουθώμεν με τον Τζέι Αρ και τη πως την λέγαν Σου Έλεν. Είπε λέει η Ζωή στον τιτάνα Μαρκογιαννάκη κάτι , απάντησε ο άλλος στην γκιόσα αναλόγως  και  χέστηκε η Φατμέ μες  το Γενί Τζαμί. Ρε άμα θα βγάλουν άκρη αυτοί, εγώ θα κάτσω να με περάσει νουμεράδα  όλο το Γ` σώμα στρατού. Θα επιτύχουν να τα κάνουσι σκατά είμαι σίγουρος, άλλωστε και γι αυτό βρίσκονται εκεί πέρα. Δεν είδατε που πήγανε να δώσουσι συγχωροχάρτι στη ζούλα (Μαυραγάννης? μαύρο φίδι που σ έφαγε  ρε καριόλη, αν αληθεύει)  σε ούλους τους κατάθετες όλων των λιστών και δεν τους έκατσε? Απέτυχαν προσωρινώς . Θα ξαναδοκιμάσουν. Πάντως το παλεύουν  με νύχια και με δόντια να σώσουν εαυτούς και ημέτερους  αλλήλους .
΄΄ Σώστε σείς τη χωρά τώρα μάγκες που έχετε πατριωτικό καθήκον κι όταν σωθούμε με το καλό, θα ρθούμε και μείς με τα λεφτά μας απ έξω, να παραστήσουμε τους αντιστασιακούς και να κάνουμε και καμία μπίζνα ρε αδελφέ΄΄. Τόδαμε το παίγνιον κι άλλες φορές. Εξ άλλου η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα...λένε....ή σαν τραγωδία..λένε.....
Αμ ο άλλος, ο Μπουμπούκος αυτός να δεις τι χαρταετό πετάει. Με την φωτογραφία του, Μπόμπολα πάνω.Διπλής όψεως περικαλώ. Ορέ τι έρως είν τούτος ? Όποιο κωλοκανάλι και ν ανοίξεις ,οποιαδήποτε ώρα ,θα πέσεις πάνω στον μπουμπούκο να δοξολογεί ,μ αυτή την υστερική φωνή του, το Μπομπολέϊκο. Εδώ ο άθρωπος πήγε ως τις Σκουριές ,(ανάθεμα κι αν ήξερε πριν  που βρισκόταν,)να υποστηρίξει την επένδυσις και να βγάλει παλαβούς και τρομοκράτες τους τρομοκρατημένους κατοίκους που ξεσηκώθηκαν ζητώντες να μην τους καταστρέψουν τη ζωή . Οποίον έγκλημα. Ρε!!! εδώ επενδύωμεν, τι νομίζετε μπρίκια κολλάμε?
Χαρταετό πετάει κι ο Κασιδιάρης σε χρώματα  παραλλαγής φυσικά . Μας έτριψε στη μούρη την αθώωση του. Γιατί ,mein lieber Generäle? Αν μας έτριβαν ούλοι  στη μούρη καταδίκες κι αθωώσεις ,θάχαμε καταντήσει από καιρού  ποινικά μητρώα. Η δικαιοσύνη   έτσι έκρινε. Αρέσει ,δεν αρέσει. Σεβαστόν. Το πιάσατε αριστερά μου αγνά  περιστεράκια που θέλετε και  την δικαιοσύνη κατά το δοκούν? Όσο για το ύφος και της δηλώσεις του εν λόγω κατασκευάσματος τι να πω? Είναι η άλλη όψη του ιδίου κάλπικου νομίσματος που  το περνάμε για  χρυσή λίρα. Είναι  η εξοικείωση μας με το πρόσωπο του τέρατος που έλεγε κι ο Μάνος  Χατζιδάκις. Το  αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού. .Δεξιού κι αριστερού. Το ίδιο  κάνει. Όσο για τη φάπα στη Λιάνα ,τα είπαμε  και ξανά (http://mitsosotoufas.blogspot.gr/2012/06/blog-post_08.html  ) .Γυναίκες δεν χτυπάς όπως και νάχει(συμφωνεί  επ αυτού και ο κ. Κωνσταντόπουλος νομίζω)
Χαρταετό πετάει κι ο  Πρωθυπουργός Αντώνης μαζί με το Στουρνάρα και τ αλλά παιδιά που στέκονται προσοχή μπροστά στην τρόικα(πάλι?). Λεονταρίζουν   για το καλό μας πάντα,  αλλά τους έχει πιαστεί η μέση απ τις επικύψεις , τα καπάνια απ το συνεχές yes sir, yes sir, στέγνωσε η γλώσσα τους απ το γλείψιμο , το σάλιο γένηκε στόκος  κι  ο κώλος μας απ το παρατεταμένο κωλοδάχτυλο φωνάζει απεγνωσμένα αμάν  αμάν σε ώτα μη ακουόντων. Το παν όμως είναι ότι σωθήκαμε. Βιβαίους!!!. Ερώτηξις .Αφού η τρόικα κυβερνάει αποκλειστικώς, τι τους θέλουμε ρε  ούλους αυτούς  τους πολιτικούς που μας πρήζουν τα κάκαλα , μας κοστίζουν  ακριβά κι είναι εντελώς άχρηστοι ? Για να λέμε στα πέριξ ότι έχουμε δημοκρατία? Αφού δεν έχουμε. Προς τι τόσα έξοδα εν μέσω κρίσης ερωτώ?
   Ο Άκης,μάγκες,  πετάει έναν τεράστιο χαρταετό πάνω απ τον Κορυδαλλό, με ροζ φιογκάκια, επιμελείας του Λάκη Γαβαλά. Είναι δε τόσο τεράστιος που οι φύλακες τον πέρασαν για ελικόπτερο απόδρασης και ίσα που τους πρόλαβαν να μην τον καταρρίψουν.
Έκανε δηλώσεις  αν θέτε να ξέρετε. Περισσότερες τελικώς δηλώσεις κάνουν οι από μέσα απ τους απ έξω. Όπως ούλοι οι Άκηδες αυτού  του κόσμου δήλωσε κι αυτός αθώος. Θύμα σκευωρίας . Όπως κι ο Ατσαλάκωτος  που του σφυρίζουν τα τραίνα, όπως κι όλοι οι άρχοντές μας που ελέγχονται. Ούλοι αθώοι .Οι ένοχοι είμαστε  εμείς , οι άλλοι . Γιατί τους αφήσαμε να γίνουν έτσι ,αν δεν τους βοηθήσαμε κιόλας. Όντα  επαρμένα, φριχτά παραμορφωμένα  μέσα τους ,από πλούτο κι εξουσία(ή έστω της ανάμνησής της). Στον κόσμο τους  χωμένοι ,αποκομμένοι απ όλους ,στριγγλίζουν τις ίδιες ακριβώς λέξεις , τις ίδιες ακριβώς  φράσεις που αντανακλούν την ιδία απορία, Πώς αυτό το σύστημα που το υπηρετήσαν ευσυνείδητα (και εξυπηρετήθηκαν δε λέμε ) τους πέταξε άπονα έξω και  τους τρων  τώρα οι πεινασμένοι κορκόδειλοι της μπασκλασαρίας   .Θυμήθηκαν  Ιφιγένειες και λοιπούς τραγικούς ήρωες.  Απευθύνονται  με διαγγέλματα στο πόπολο με τον  τρόπο της εποχής της παντοδυναμίας τους. Ανίκανοι να εκφέρουν  ανθρώπινο λόγο για το τι περνάνε, ονειρεύονται την αποκατάστασή  τους, μιλώντας για τα λάθη των άλλων και ουδεπόποτε  των δικών τους. Δικαίωμά τους. Και δικό μας. Για δικαιοσύνη επιτέλους. Νομίζω? 
Πετάω κι εγώ ο έρμος με την βοήθεια του Επαμεινώντα ,έναν χαρταετό με τον δικέφαλο αετό του ΠΑΟΚ.
 Παραμύθα στην παραμύθα αλλά το είπαμε ένεκα η ανάγκα και η ψώρα. Κάπου ανεβαίνει κάπου πέφτει(παραλίγο να  τον ρίξω καναδυό φορές στα σύρματα ο μαλάκας ), φεύγει κι ο Πάμπλο…. Έμαθα παρεμπιπτόντως  και πόσο κοστίζει μια μούντζα. Εξαρτάται βέβαια  από το τι εξυπηρετεί. Δες πόσο κοστίζει φερειπείν  σ έναν φορμαρισμένο(και σεμνό) διεθνή  παίκτη του ΠΑΟΚ που παίζει τα πάντα σ αυτά τα τελευταία ματς  και πόσο  σ ένα παλτό του Ολυμπιακού (Ντιόγκο) να πούμε. Να τιμωρηθεί ναι, δε λέω, αλλά το ίδιο με ούλους
 Ξαναμόλα καλούμπα λοιπόν να πάει ο χαρταετός μας πιο ψηλά. Πάνω απ την παράγκα (όχι  της διαιτησίας ρε παιδιά . Τέτοια δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ ,  όπως είναι τοις πασί γνωστόν, διαδόσεις των εχθρών του κράτους)που λέγεται Ελλάδα, να πιάσουμε κι εμείς το χαμόγελο της επιτυχίας,  της ευδαιμονίας ,(κάποιοι κακόβουλοι το λεν βλακείας ή αποχαύνωσης)μια που ο χαρταετός μας πέταξε ψηλά, ομού με άλλους χιλιάδες χαρταετούς που ίπτανται πάνω απ την καθημερινή μας μιζέρια ή βουτάν βαθιά μέσα της  .
 Καλή σαρακοστή ντερβίσια
Μήτσος ο Τούφας






ΥΓ Έχουμε και Πάπα καινούριο αν δεν το ξέρατε κι ανησυχούσατε. Ναι τώρα μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι. Έχουμε εργολάβο του Θεού επί της γης. Ξανά.
ΥΓ(1) Ότι και να λέτε εγώ τον Αγάθωνα τον πάω με χίλια. Όχι στο πανηγύρι της Eurovision να πάγαινε , μωρέ και στου Αϊ Μάμα την εμποροπανήγυρη   γαβάνια να πουλούσε,  εγώ πάλι με χίλια θα τον πάγαινα......

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση