GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Βερολίνο οι πιο… κακοπληρωτές

Καλύτεροι διαχειριστές των οικονομικών τους είναι οι νέοι Γερμανοί σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευν...


Καλύτεροι διαχειριστές των οικονομικών τους είναι οι νέοι Γερμανοί σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του Ινστιτούτου Schufa που δημοσιεύονται στην οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένας στους πέντε Γερμανούς μεταξύ 18 και 19 ετών έλαβε δάνειο από την τράπεζα, είτε για να αγοράσει έπιπλα είτε αυτοκίνητο και το 96,6% το αποπλήρωσε χωρίς προβλήματα. Την ίδια ώρα, ενώ ο μέσος όρος του ποσού που δανείζονται οι νέοι Γερμανοί ανέρχεται στα 3,663 ευρώ, στην ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών, οι Γερμανοί λαμβάνουν δάνεια κατά μέσο όρο ύψους 9.066 ευρώ, ποσό το οποίο έχει αυξηθεί κατά 7,2% από το 2011.

Αντικείμενο της έρευνας του Ινστιτούτου ήταν ακόμη η προσέγγιση των νέων σε ό,τι αφορά το οικονομικό τους μέλλον. Το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι κάτι που το απασχολεί και ένας στους δέκα παραδέχτηκε ότι δυσκολεύεται να διατηρήσει τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων. Συνολικά πάντως, το 72% των νέων Γερμανών δήλωσε ότι δεν έχει οικονομικό πρόβλημα ωστόσο το 45% δήλωσε ότι θεωρεί περίπλοκες τις διαφορετικές επιλογές αποταμίευσης και μόνο ένας στους τρεις υποστήριξε ότι κατανοεί όλες τις τραπεζικές προσφορές που τον αφορούν.

Όπως αναδεικνύεται στην ίδια έρευνα, οι «χειρότεροι» οφειλέτες βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας και κυρίως στο Βερολίνο, όπου το 12,3% του συνόλου των δανειζόμενων χαρακτηρίζεται «αρνητικά» ως προς την συμπεριφορά του προς την τράπεζα. Αντιθέτως, οι Βαυαροί φαίνονται «καλοπληρωτές», με το αντίστοιχο ποσοστό να ανέρχεται στο 6,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση