GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΣΕΕ: «Όχι» στην ποδηγέτηση από το κράτος

Αρνητική εμφανίστηκε η ΓΣΕΕ στην πρόθεση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να επιβληθούν περιορισμοί στην πραγματοποίηση διαδηλώσεων, στ...


Αρνητική εμφανίστηκε η ΓΣΕΕ στην πρόθεση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να επιβληθούν περιορισμοί στην πραγματοποίηση διαδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχει μικρός αριθμός ατόμων.
Κατόπιν της συνάντησης που είχε με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο υπ.Δημόσιας Τάξης, Ν.Δένδιας, αφού δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στη διαδήλωση και στη διαμαρτυρία, τόνισε ότι «κάθε διαμαρτυρία, κάθε δικαίωμα πρέπει να έχει ένα όριο.
Και ποιο είναι αυτό το όριο; Είναι το δικαίωμα των συμπολιτών μας να ζουν, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να μετακινούνται, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν μία στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας το οποίο έχει υποφέρει πάρα πολύ».
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε σε στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία το 2012 υπήρξαν στο κέντρο της Αθήνας 796 διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν λιγότερα από 200 άτομα, αλλά παρόλο αυτά έκλεισαν οι δρόμοι της Αθήνας.
Ο υπ.Δημόσιας Τάξης έκανε λόγο για έναν ειλικρινή διάλογο, τόνισε πως ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί και υπογράμμισε την ελπίδα να έχει μια λογική κατάληξη «ώστε να πετύχουμε έναν στόχο, να βοηθήσουμε την πρωτεύουσα να ανακάμψει».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος υποστήριξε πως «ο νόμος και η τάξη δεν επιβάλλονται με διατάγματα», υπογραμμίζοντας πως «συζητούμε με την κοινωνία των πολιτών και τη δημοτική αρχή, δεν δεχόμαστε όμως μονομερείς νομοθετικές πρωτοβουλίες και διατάγματα που πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα ατομικά και συλλογικά»
«Θέλουμε να συνεννοούμαστε, αλλά χωρίς την πυγμή και την ποδηγέτηση από το κράτος και τις δυνάμεις της εκτελεστικής εξουσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παναγόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «οι ελεύθεροι δημοκρατικοί άνθρωποι γνωρίζουν και ξέρουν να αυτοπεριορίζονται».
«Είπαμε με απόλυτη σαφήνεια ότι αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη των ογκωδών, των πολυπληθέστατων, μαχητικών και ειρηνικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούμε ως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

1 σχόλιο

  1. ANTE ΣΚΑΣΜΕΝΕ.ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΣ ΜΕ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΜΑΣΣΕΛΕΣ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση