GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με κατάθεση τεκμηρίων συνεχίστηκε η δίκη για τον πενταπλό φόνο στην Αγ. Νάπα

Με κατάθεση τεκμηρίων από την Κατηγορούσα Αρχή και παραδεκτά γεγονότα συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που σ...


Με κατάθεση τεκμηρίων από την Κατηγορούσα Αρχή και παραδεκτά γεγονότα συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα,  η δίκη των δύο Ελλαδιτών, του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και του Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, παράνομης μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β τύπου Glock και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Στη σημερινή δικάσιμο ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέας Αριστείδης ανέφερε ότι έχει προσθέσει στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας ακόμα 9 άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσώπων που θα καταθέσουν στη δίκη στους 112. Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στο ζήτημα αυτό.

Ο κ. Αριστείδης κατέθεσε κείμενο με παραδεκτά γεγονότα τα οποία αφορούν το θάνατο των πέντε θυμάτων και τη μεταφορά τους στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Το κείμενο έγινε επίσης αποδεκτό από την υπεράσπιση.

Στο κείμενο που ανέγνωσε στο Δικαστήριο ο κ. Αριστείδης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα τέσσερα θύματα, οι Φίλιππος Λουκαΐδης, Γιώργος Γεωργίου, Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα που εργάζονταν ως φρουροί ασφαλείας για τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, επιβιβάστηκαν τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 σε αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στην Οδό Καταλυμάτων που βρίσκεται σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας», όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία άγνωστοι τους έστησαν καρτέρι και άρχισαν να τους πυροβολούν. Σημειώνεται ότι ο Μάριος Καραολής που ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο ήταν φίλος του Φίλιππου Λουκαϊδη.

Στο κείμενο αναφέρεται ακόμα ότι «με την άφιξη της Αστυνομίας στη σκηνή, ο Γιώργος Γεωργίου που ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε αιμόφυρτος στην άσφαλτο έξω από το όχημα ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις βρίσκονταν αιμόφυρτοι στις θέσεις τους, εντός του αυτοκινήτου. Και οι πέντε μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο τους και στη συνέχεια διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για τη νενομισμένη νεκροτομή η οποία διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους».

Οι δύο ιατροδικαστές στην έκθεσή τους ανέφεραν ότι κατά τη διαδικασία της νεκροτομής «αφαιρέθηκαν βολίδες από τα πτώματα των πέντε θυμάτων και ότι ο θάνατος τους προήλθε από εσωτερική αιμορραγία και σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις». Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής κατέθεσε ως τεκμήρια τις φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά τη διαδικασία της νεκροτομής των πέντε θυμάτων, οι οποίες και έγιναν παραδεκτά γεγονότα από την υπεράσπιση.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Χάρης Πογιατζής, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι την επόμενη δικάσιμο, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 24 Μαΐου, οι δύο πλευρές θα είναι έτοιμες να προβούν και σε άλλα παραδεκτά γεγονότα.

Από την πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι την Παρασκευή θα παρουσιάσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου αρκετούς μάρτυρες κατηγορίες. Μέχρι την Παρασκευή οι δύο Ελλαδίτες θα παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας τόσο κατά τη μεταφορά των δύο Ελλαδιτών όσο και εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου ήταν δρακόντεια, ενώ έγινε και χρήση ειδικού σκύλου της Αστυνομίας για ενδελεχή έλεγχο της αίθουσας. Οι δύο Ελλαδίτες μεταφέρθηκαν με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών ενώ από έλεγχο πέρασαν όλοι όσοι εισήλθαν στην αίθουσα του δικαστηρίου περιλαμβανομένων και των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι οι δύο Ελλαδίτες, που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη, Μάριου Καραολή, Γιώργου Γεωργίου, Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα.

Επίσης κατηγορήθηκαν για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Glock χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, άγνωστοι σκότωσαν εν ψυχρώ πέντε άτομα, δύο από τη Λευκωσία, τους Φίλιππο Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριο Καραολή 28 ετών, τον Γιώργο Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και τους Ρουμάνους Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών. Οι τέσσερις από τους νεκρούς εργάζονταν ως φρουροί επιχειρηματία της επαρχίας Αμμοχώστου που ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πραγματικός στόχος των δραστών.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση