GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ν.Λογοθέτης: «Προκαλεί με δολοπλοκίες και συκοφαντίες»

Σκληρή απάντηση προς το δήμαρχο Κιμώλου, στέλνει ο πολιτευτής Κυκλάδων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Λογοθέτης, για το θέμα του Βιολ...


Σκληρή απάντηση προς το δήμαρχο Κιμώλου, στέλνει ο πολιτευτής Κυκλάδων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Λογοθέτης, για το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού στο νησί.
Ο κ. Λογοθέτης χαρακτηρίζει ευθυνόφοβο το δήμαρχο, κατηγορώντας τον ότι ακολουθεί το γνωστό δρόμο της δολοπλοκίας και της συκοφαντίας. Επιπλέον, ενημερώνει ότι η υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο διενεργεί έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Κιμώλου.

Διαβάστε την απάντηση του κ. Λογοθέτη:
Με αφορμή την κατάπτυστη επιστολή του Θ. Μαγκανιώτη Δημάρχου Κιμώλου, ο οποίος αποδεδειγμένα πλέον ευθυνόφοβος, δεν τόλμησε να απευθυνθεί προς εμένα προσωπικά, αλλά όπως συνηθίζει να προκαλεί δολοπλοκίες και συκοφαντίες, προκειμένου να απαλλαγεί των ευθυνών του, απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Π. Καμένο, με σκοπό να με δυσφημήσει, προκειμένου να σταματήσω να καταγγέλλω τις παρανομίες που διενεργούνται όλα αυτά τα χρόνια στο νησί της Κιμώλου από τις Δημοτικές Αρχές του.

Προκειμένου να υποβιβάσει το όλο θέμα, συγκαλύπτει την εμπλοκή του και αποκρύπτει στην επιστολή του, προς τον Πρόεδρο κ. Π. Καμένο, ότι για την υπόθεση του ΒΙΟΚΑ έχουν γίνει από το έτος 2011 έως σήμερα, τέσσερις φορές ερωτήσεις στην Βουλή από το Ι. Δημαρά, επίσης ήδη διεξάγεται έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου Κιμώλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο Σύρου, καθώς και έγκειται η έρευνα από το Υπουργείο Οικονομικών, για τις ατασθαλίες για τον ΒΙΟΚΑ, αλλά και για όλα τα Δημόσια έργα στην Κίμωλο.

Επιπλέον ενημερώνω όλους τους αναγνώστες, τους συμπατριώτες και όλους όσους με ψήφισαν, ότι η υπόθεση που καταγγέλλω εδώ και οκτώ χρόνια σχετικά με το οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα του ΒΙΟΚΑ Κιμώλου αλλά και του έργου κατασκευής του υποθαλασσίου αγωγού μεταφοράς και διάθεσης λυμάτων του ΒΙΟΚΑ, κρίθηκε απαραίτητα λόγω της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητας του και των πολλών εμπλεκομένων, να διερευνηθεί από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

Αντικείμενο της ανωτέρω Επιτροπής είναι η παρακολούθηση και αξιολόγηση της κατάστασης του περιβάλλοντος στη χώρα, καθώς και των συνεπειών των διαφόρων δράσεων επ΄αυτού.

Επιπλέον η Επιτροπή ασχολείται με τη διερεύνηση και εκτίμηση ζητημάτων και την υποβολή προτάσεων/λύσεων για την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους.

Ειδικότερα:
Στις 14-05-2013, στην Αίθουσα Προέδρου Δημητρίου Γεωργίου Παπασπύρου (150) του Μεγάρου της Βουλής, η Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, συνεδρίασε υπό την Προεδρία της Προέδρου Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με θέμα ημερήσιας διάταξης και την εκπροσώπηση όλων των κομμάτων και των εκπροσώπων Υπουργείων και άλλων αρμόδιων φορέων.

Τα μέλη της Επιτροπής εκπροσωπούσαν οι Βουλευτές:

Την Ν.Δ εκπροσωπούσαν οι κ.κ. Τ.Κοψαχείλης ,Δ.Κυριαζίδης και Μ. Ταμίλος, τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ οι κ.κ. Ο.Ουζουνίδου, Χ. Καφαντάρη και Α. Αλεξόπουλος, τους ΑΝ.ΕΛ. η κ. Ρ. Μακρή και το Κ.Κ.Ε η κ. Δ. Μανωλάκου.

Στην συζήτηση επίσης είχαν κληθεί και παρευρίσκοντο και Δ/ντες Υπουργείων, καθηγητές των Πανεπιστημίων Αθηνών & Πειραιά, δημοσιογράφοι και άλλοι παρευρισκόμενοι.

Από το Υπουργείο Υγείας παρίστατο η Προϊσταμένη Δ/νσης της Υγειονομικής Μηχανικής & Υγιεινής Περ/ντος, από το ΥΠΕΚΑ ο Γενικός Επιθεωρητής Περ/ντος, από την Ανεξάρτητη Αρχή ο Συνήγορος του Πολίτη, από το Πανεπιστημίου Αθηνών, παρίστατο καθηγήτρια της Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής και από το Πανεπιστήμιο Πειραιά ο Αναπληρωτής Καθηγητής & Δ/ντης Εργαστηρίου Θαλασσίων Ερευνών.

Το θέμα του ΒΙΟΚΑ Κιμώλου και οι προτεινόμενες κατασκευές του, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς από τους παρευρισκόμενους και τα μέλη της Επιτροπής, αρχίζοντας από τους λόγους δημιουργίας του έως και υφιστάμενη κατάσταση του. Η Επιτροπή αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της χρόνιας κατάστασης και αποφάσισε ομόφωνα να συζητηθεί σε ανώτερη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλή, η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Όλα τα στοιχεία που αναφέρω είναι στην διάθεσης των Εισαγγελικών Αρχών και οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση