GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των πανελλαδικών

Πρόταση-βόμβα για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων κατέθεσε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκης. Μιλώντα...


Πρόταση-βόμβα για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων κατέθεσε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει «κατ΄ αρχήν» να καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις και να προχωρήσει σε «συνολική αναδιάρθρωση» του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα περιλαμβάνει - πάντα σύμφωνα με τον ίδιο - αναβάθμιση των ΤΕΙ και ταύτισή τους με τα ΑΕΙ. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε υπέρ της διασποράς των πανεπιστημιακών σχολών σε όλη την επικράτεια, με κριτήρια διαφορετικά από το σχέδιο «Αθηνά» και με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, την περιφερειακή ανάπτυξη και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα εισάγονται οι υποψήφιοι στις πανεπιστημιακές σχολές, ο κ. Κουράκης είπε ότι τα κριτήρια θα διαμορφώνονται ελεύθερα από κάθε πανεπιστημιακή σχολή.

Η συγκεκριμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμη, σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς - όπως είπε - το υπάρχον σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων «έχει τελειώσει».
capital.gr

1 σχόλιο

  1. συγχαρητηρια στον ΣΥΡΙΖΑ..αν καταφερει πρωτα να προτεινει την απαλλαγη της ββαθμιας εκπσης απο την γαγραινα των εξετασεων ..και μετα να προτεινει ενα αξιοπιστο αξιολογικο συστημα προσβασης στα ΑΕΙ ..με βασει στοιχεια που θα προερχονται απο την επιδοση του μαθητη σε ολες τις δραστηριοτητες της ββαθμιας εκσης μς βαση τις οποιες θα γινεται επιλογη σχολων ..και με ταυτοχρονη συμμετοχη γονεων -εκπκων στην επαγγελματικη καθοδηγηση ..και με ταυτοχρονη καταργηση της παραπαιδειας..η νομιμοποιηση της ελευθερης διακινησης ιδεων και γνωσεων σε ενα υγιες πεδιο ανταγωνισμου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση