GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οπισθοδρόμηση» στα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν

Στον «πάγο» μπήκε η συζήτηση του νόμου για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, αφού πολλοί βουλευτές διαφώνησαν με τα άρθρα τ...


Στον «πάγο» μπήκε η συζήτηση του νόμου για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, αφού πολλοί βουλευτές διαφώνησαν με τα άρθρα του θεωρώντας ότι αντίκεινται στη σαρία, τον ισλαμικό νόμο.
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι είχε επικυρώσει το 2009 ένα διάταγμα για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών, το οποίο μεταξύ άλλων απαγορεύει τους αναγκαστικούς γάμους και τη συζυγική βία και θέτει ως όριο για τον γάμο τα 16 χρόνια για τις γυναίκες και τα 18 για τους άνδρες.
Προκειμένου, το προεδρικό διάταγμα, το οποίο δε χρειάζεται την έγκριση της βουλής για να τεθεί σε ισχύ, να μην είναι δυνατό να τροποποιηθεί μελλοντικά, μια βουλευτίνα, η Φαουζία Κούφι, ζήτησε να ψηφιστεί και από την Κάτω Βουλή.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου όμως αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση καθώς πολλοί βουλευτές διαφώνησαν και μάλιστα ορισμένοι υποστήριξαν ότι ο γάμος των μικρών κοριτσιών δεν θα πρέπει να θεωρείται εγκληματική ενέργεια.
Δεν ορίστηκε καμία ημερομηνία για την επανάληψη της συζήτησης, ενώ έχουν δημιουργηθεί έντονες ανησυχίες για την κατάληξή του σε περίπτωση έναρξης των συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, στις περιοχές των οποίων τηρείται σπάνια.
elzoni.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση