GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία: Γιουχαΐσματα στον ακροδεξιό αρχηγό του Κόμματος της Ανεξαρτησίας

Σφοδρές αντιδράσεις, με γιουχαΐσματα, αποδοκιμασίες και συνθήματα όπως «Φασίστα σκουπίδι!» αντιμετώπισε ο αρχηγός του ακροδεξιού, ξε...


Σφοδρές αντιδράσεις, με γιουχαΐσματα, αποδοκιμασίες και συνθήματα όπως «Φασίστα σκουπίδι!» αντιμετώπισε ο αρχηγός του ακροδεξιού, ξενοφοβικού και ακραία αντι-ευρωπαϊκού «Κόμματος της Ανεξαρτησίας», Νάϊτζελ Φάρεϊτζ σε πρόσφατο ταξίδι του στη Σκοτία για να υποστηρίξει το υποψήφιο του Όττο Ινγκλές σε τοπικές εκλογές.

Πολίτες, ανάμεσά τους και αρκετοί υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, οργάνωσαν αντισυγκέντρωση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Φάρεϊτζ σε παμπ του Εδιμβούργου. Οι νεαροί, ως επί το πλείστον, διαδηλωτές τον «έλουσαν» με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και του φώναζαν να «γυρίσει πίσω στην Αγγλία».

Οταν ο ακροδεξιός Φάρεϊτζ προσπάθησε να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο μέρος μπήκε σε ένα ταξί, το πλήθος μπλόκαρε το δρόμο και ο ίδιος ο οδηγός του οχήματος αρνήθηκε να κινηθεί. Τελικά ο Φάρεϊτζ επέστρεψε στην παμπ ωσότου καταλαγιάσουν τα πολιτικά πάθη που πυροδότησε η εμπρηστική του ρητορεία.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στο σκοτσέζικο BBC, ο Φάρεϊτζ δήλωσε έξαλλος ότι ήταν «βαθιά ρατσιστικό» και κάλεσε το Σκοτικό Εθνικό Κόμμα (SNP), να το καταδικάσει.

«Πρέπει να ομολογήσω πως έχω ακούσει στο παρελθόν ότι υπάρχουν ορισμένα μέρη του σκοτικού εθνικισμού που πρόσκεινται στον φασισμό, αλλά χθες το αντιμετώπισα καταπρόσωπα. Ο θυμός, τα ουρλιαχτά, οι φωνές και οι βρισιές συνδέονται με μια επιθυμία να καταστραφεί η αγγλική σημαία, να εξαφανιστεί από τη Σκοτία μια για πάντα», δήλωσε αργότερα.

Το Σκοτικό Εθνικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι καταδικάζει όλες τις μορφές εκφοβισμού και διαβεβαίωσε ότι μέλη και στελέχη του «δεν είχαν καμία γνώση ή συμμετοχή στις εκδηλώσεις κατά του Φάρεϊτζ».

Στις βουλευτικές εκλογές του 2011 το ακροδεξιό Κόμμα της Ανεξαρτησίας συγκέντρωσε στη Σκοτία ποσοστό μόλις 0.91%. tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση