GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

De Morgen: ''Εκ νέου συζητήσεις για την ένταξη της Τουρκίας''

Σε άρθρο της, η βελγική εφημερίδα De Morgen κάνει λόγο για μια νέα ώθηση που πρόκειται να δοθεί  στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκ...


Σε άρθρο της, η βελγική εφημερίδα De Morgen κάνει λόγο για μια νέα ώθηση που πρόκειται να δοθεί  στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ μετά από μια περίοδο μακράς στασιμότητας.
Το ρεπορτάζ φέρει τον τίτλο «Εκ νέου συζητήσεις για την ένταξη της Τουρκίας».
Όπως ειδικότερα σημειώνεται, επί του παρόντος η ΕΕ έχει βάλει ταφόπλακα στα σχέδια της Τουρκίας για ένταξη στο εγγύς μέλλον. Δεν είναι τυχαία –προσθέτει– η χτεσινή ανακοίνωση της ΕΕ ότι η Τουρκία, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, εξακολουθεί να αρνείται να συμμορφωθεί με τους όρους που έχουν τεθεί για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ιδίως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Κύπρο, δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος, προσθέτει.
Η εφημερίδα παρατηρεί ότι αποτελεί «κοινό μυστικό» ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας έχει βαλτώσει. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η Τουρκία απέσπασε μεν το status της υποψήφιας χώρας το 2004, εντούτοις οι ελπίδες της ότι θα ενταχθεί ως πλήρες μέλος το 2015 αποδείχθηκαν «φρούδες». Επισημαίνεται ότι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία έθεσαν προσκόμματα στην διαδικασία ένταξης, ενώ το εμπόδιο με την Κύπρο αποδείχθηκε «ανυπέρβλητο», αν και όπως υπογραμμίζεται, «το νότιο τμήμα της νήσου κατάφερε στο μεταξύ να ενταχθεί στην ΕΕ ως πλήρες μέλος».
Όπως ωστόσο σημειώνεται, το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας έχουν βελτιωθεί από την στιγμή που ανέλαβε χρέη προέδρου ο Φ. Ολαντ με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη των συζητήσεων. Ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να ανοίξει το κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που αφορά την περιφερειακή πολιτική, προσθέτει η εφημερίδα.

Πρόκειται για 1 από τα 35 κεφάλαια των διαπραγματεύσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν προκειμένου η Τουρκία να γίνει πλήρες μέλος, καταλήγει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση