GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο DiCaprio συγκέντρωσε 38,8 εκατομμύρια δολάρια

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συγκεντρώθηκαν 38,8 εκατομμύρια δολάρια από τη. μεγάλη φιλανθρωπική δημοπρασ...


Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συγκεντρώθηκαν 38,8 εκατομμύρια δολάρια από τη. μεγάλη φιλανθρωπική δημοπρασία, που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το ίδρυμα του Αμερικανού ηθοποιού Leonardo DiCaprio.
Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης είχε δηλώσει πριν τη δημοπρασία ότι ευελπιστούσε να συγκεντρώσει από 15 ως 20 εκατομμύρια δολάρια, επομένως το ποσό που τελικά συγκεντρώθηκε ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Η δημοπρασία με τίτλο "The 11th Hour Auction" διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του 38χρονου χολιγουντιανού ηθοποιού και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Τα περισσότερα έργα τέχνης που συμμετείχαν στη δημοπρασία δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτήν από διακεκριμένους καλλιτέχνες. 13 από τα 33 έργα έπιασαν τιμές ρεκόρ -μεταξύ των οποίων έργα των Carol Bove, Joe Bradley, Mark Grotjahn, Raymond Pettibon και Mark Ryden- ενώ το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις πωλήσεις ανήλθε στα 31,74 εκατ. δολάρια.
Από το συνολικό ποσό των 38,8 εκατομ. δολαρίων, πέντε εκατομμύρια προήλθαν από δωρεές και τα υπόλοιπα χρήματα από επιπλέον δώρα των χορηγών.
"Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές αυτής της δημοπρασίας, η οποία είχε ως βασικό στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη διάσωση σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας του πλανήτη μας", είπε ο Leonardo DiCaprio.
Όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν άμεσα σε μια σειρά από περιβαλλοντικά προγράμματαεπιλογής του ιδρύματος του DiCaprio και του οίκου Christie’s.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση